Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


“Dzelzs vilks” ar vinila plati “Jauni” atklās jubilejas koncerttūri

Redakcija
Redakcija

Jaudīgā latviešu rokgrupa “Dzelzs vilks” izdod vinila platē tās svaigāko albumu “Jauni” un aicina uz grupas jubilejas koncerttūres “Dzelzs vilks. Jauni 30” atklāšanu 30. septembrī kultūras centrā “Siguldas Devons”. Līdz šim plašākajā grupas koncerttūrē “Dzelzs vilks” līdz 30. novembrim sniegs 14 koncertus Latvijas pilsētās, ielūkojoties grupas mūzikas spilgtākajās lappusēs.

“Dzelzs vilks” vairāk nekā 30 gadu pastāvēšanas laikā ir izaudzis no nepieradinātās mūzikas scēnas līdz lielākām skatuvēm un ar atvērtu prātu dodas nākotnē,” tā par grupas daiļradi un gaidāmajiem tūres koncertiem saka “Dzelzs vilka” balss Juris Kaukulis. Mūziķis piebilst: “No grupas vēstures ņemam līdzi to, kas veido Vilka mugurkaulu, bet nebaidāmies ielūkoties jaunajā, un patiesi priecājamies, ka mūsu klausītāji nu jau vairākās paaudzēs dodas kopā ar mums. Uz tikšanos koncertos!”
Koncertturnejā “Dzelzs vilks. Jauni 30” ar pilnu jaudu izskanēs gan klausītāju iemīļotas kompozīcijas, gan retāk atskaņoti skaņdarbi, bet īpaša uzmanība tiks pievērsta “Dzelzs vilka” jaunākajam veikumam – albumam “Jauni”, kas no 30. septembra būs pieejams arī vinila platē un iegādājams arī tūres koncertos.

“Dzelzs vilks” jaunākais albums “Jauni” ir grupas 15. studijas albums un tas izdevniecības "Upe tuviem un tāliem" paspārnē 2022. gada nogalē publicēts pēc ilgāka radoša pārtraukuma. “Jauni” dziesmas tapušas kopā ar studijas producentu Gati Zaķi, kā arī ar mūzikas producentu Aldi Zaļūksni. Albumā iekļautas gan populārās dziesmas “Tās vēl nav beigas” un “Glāzes”, gan jaunākie “Dzelzs vilks” singli “Tu negaidīji rītu” un “Ir”, kas šogad nokļuvuši starp Latvijas raidstaciju atskaņotākajām dziesmām. Plates “Jauni” vinila pēcapstrāde – Lauri Līvaks (Igaunija), mākslas darba autore ir Rūta Kaukule, bet dizains un salikums – Viesturs Staņislavskis.

Grupu “Dzelzs vilks” 1991. gadā Mālpilī dibinājis tās solists, ģitārists un dziesmu autors Juris Kaukulis, kura balss tembrs, harizmātiskā uzstāšanās maniere un nenogurdināmā enerģija nav sajaucama ne ar vienu citu. Grupas sastāvā šobrīd muzicē arī Kaspars Tobis (sintezatori), Mārcis Judzis (bungas) un Kārlis Alviķis (bass).

“Dzelzs vilks. Jauni 30” koncerti notiks:

30. septembrī plkst. 19.00 kultūras centrs “Siguldas Devons”. Atklāšanas koncerts.
14. oktobrī plkst. 19.00 19.00 Kultūras centrā “Ulbrokas pērle”
19. oktobrī plkst. 19.00 Jelgavas Kultūras centrā
21. oktobrī plkst. 19.00 Tukuma pilsētas Kultūras namā
27. oktobrī plkst. 19.00 Ādažu Kultūras centrā
28. oktobrī plkst. 19.00 Alūksnes Kultūras centrā
3. novembrī plkst. 19.00 Valmieras Kultūras centrā
4. novembrī plkst. 19.00 Kuldīgas Kultūras centrā
10. novembrī plkst. 19.00 VEF Kultūras pilī
22. novembrī plkst. 19.00 Teātra namā “Jūras vārti” Ventspilī
24. novembrī plkst. 19.00 Krustpils Kultūras namā
25. novembrī plkst. 19.00 Liepājā, koncertzālē “Lielais dzintars”
30. novembrī plkst. 19.00 Ogres kultūras centrā