Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


DAGAMBA ar vērienīgu video izziņo lielkoncertu Mežaparka Lielajā estrādē

Redakcija
Redakcija

Pēc 3 gadu pārtraukuma grupa DAGAMBA nāk klajā ar jaunu koncertprogrammu “Bach Against the Machine” un aicina uz grandiozu lielkoncertu 2023. gada 3. jūnijā, Mežaparka Lielajā estrādē.

Jaunajā koncertprogrammā tikai DAGAMBA mūziķiem raksturīgajā manierē sakausēta akadēmiskās mūzikas tēva, izcilā komponista Johana Sebastiana Baha mūzika un vienas no ietekmīgākajām rokgrupām pasaulē - “Rage Against the Machine” daiļrade. Skaņdarbos ietvertas aktuālas tēmas - protests pret pastāvošo netaisnību, karu un nepārvaramo tehnoloģiju dominanci līdzās vienkāršībai, garīgumam, tīrībai un dabas skaistumam.

“Ideja par “Bach Against the Machine” radās pēc veiksmīgās “#LudwigVanRammstein” koncertturnejas, un tagad, aktuālo pasaules notikumu kontekstā, sajutām, ka ir īstais brīdis šo ideju realizēt. Dažādo gadsimtu dižo mākslinieku mūzika prasa lielu vērienu gan skaniski, gan vizuāli, tāpēc būsim priecīgi vasaras sākumā šo dižgaru muzikālo satikšanos aizvest pie skatītājiem tieši Mežaparka Lielajā estrādē, kas ir arī mūsu tautas brīvības un kopības simbols.” stāsta grupas dibinātājs Valters Pūce.

Biļetes uz koncertu jau šodien ir pieejamas “Biļešu serviss” tīklā, savukārt satikšanās ar Johanu Sebastianu Bahu piedzīvojama videoklipā “Killing in the Name of Bach”, kurā DAGAMBA mūziķi uzdrīkstējušies leģendāro komponistu atgriezt dzīvē gluži fiziskā veidolā. Video veidojusi godalgotā kinorežisore Dace Pūce, savukārt iespaidīgo vizuālo pasauli uzbūris operators Jānis Andrejevs.

“Klipā idejiski atdzīvināts Bahs un baznīca ienesta mūsdienu pasaulē. Tieši tāpat, kā to darām ar mūziku - savienojam dažādas pasaules, veco ar jauno, šķietami nesavienojamo,” stāsta Valters Pūce, “ baznīcu kā mūsdienu svētnīcu gandrīz burtiski aiznesām uz Mežaparka Lielo estrādi, uz tās kāpnēm ar milzīgiem projektoriem projicējot vitrāžas un ērģeles .”

Koncertšovā 3. jūnijā, kas iezīmēs brīvdabas koncertsezonas sākumu, būs dzirdama gan jaunā koncertprogramma, gan klausītāju jau iemīļoti skaņdarbi. Par aizraujošu audiovizuālu pieredzi un pārsteigumiem pilnu, kvalitatīvu šovu rūpēsies DAGAMBA ilggadējie partneri - “Kompānija NA”, “Euroshow”, kā arī notikuma lieldraugs - Signet Bank.

Biļetes uz koncertu nopērkamas šeit: https://www.bilesuserviss.lv/lat/bi...

Grupa DAGAMBA ir viena no Latvijā veiksmīgākajām starpžanru muzikālajām apvienībām, kas savā daiļradē apvieno dažādas muzikālās kultūras, veidojot unikālu un īpašu skanējumu. Līdz šim grupa izdevusi piecus studijas albumus - New life (2012), Recycled (2015), Seasons (2016), #LudwigVanRammstein (2017) un DAGAMBA feat Tchaikovsky (2019), kas visi ieguvuši nominācijas Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvā “Zelta mikrofons”, #LudwigVanRammstein iegūstot labākā instrumentālās mūzikas albuma un labākā albuma dizaina titulus. Koncertprogrammas “DAGAMBA feat. Tchaikovsky” lielkoncerts notika skatītāju pārpildītā Arēnā Rīga 2019.gadā un turpinājās ar izpārdotu koncerttūri Latvijas koncertzālēs.