Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Pie skatītājiem Latvijā dodas koncertuzvedums «Atgriežamies Latgolā»

Redakcija
Redakcija

Latgales cilvēku spēks un humora dzirksts, kā arī vairāk nekā simt nospēlētas «Latgola.lv» izrādes iedrošinājušas autorus veidot koncertuzvedumu «Atgriežamies Latgolā». Šajā kompānijā ir apvienojušies režisors Valdis Lūriņš, komponists Valdis Zilveris, dziesmu tekstu autors Jānis Peters, Latvijas Nacionālā teātra aktieri un grupa «Baltie lāči». Latgaliešu stāstus pierakstījusi Danskovīte, īstena latgaliete, kuru Latvijā pazīstam kā «Ontana un Annes» radītāju. Pirmizrāde – 22.oktobrī Valmieeras Kultūras centrā.

«Un kas gan var būt interesantāks par patiesiem stāstiem... Stāstiem, kuros klausoties, mute paliek vaļā: «Ej nu ej!, Nelej!, Vai tiešām tā var būt?». Latgales stāsti ir stipri un krāsaini kā Latgales keramika. Daudzus Baltinavas stāstus jūs esat iepazinuši gan Danskovītes lugās, gan arī Latvijas Nacionālā teātra izrādēs «Latgola.LV» divās sērijās, kur daļēji mēģinājām runāt latgaliski. Lai kādi vēji ir pūtuši, Latgale kā Latvijas priekšpostenis, ir turējusies godam Jo, ja šim novadam dara pāri, latgalietis var būt strašnis. Ja vajag, mietu paņems rokās!» saka koncertuzveduma veidotāji.

«Danskovītes skatījums uz cilvēkiem ir ārkārtīgi vērīgs un labestīgs, viņas sarakstītā komēdija ir ļoti pozitīva un mīļa. Arī Valda Lūriņa skatījums uz cilvēkiem vienmēr ir cilvēkus ļoti mīlošs un pozitīvs, un, manuprāt, tie arī ir divi galvenie šī uzveduma veiksmes komponenti. Jo mums apkārt ir tik daudz negatīvā, sliktā un satraucošā, ka iespēja paveldzēties smieklu šaltīs divu stundu garumā ikvienam ir ļoti liela bauda. Cilvēki ļoti grib smieties, ļoti grib priecāties un ļoti grib redzēt, ka cienījami, godājami, cildināmi, lolojami un mīlami ir visi cilvēki – ar visām viņu vājībām, ar visiem viņu tikumiem, netikumiem un arī neveiksmēm,» uzsver aktrise Dace Bonāte.

Latgales stāstus izspēlēs un izdziedās Latvijas Nacionālā teātra aktieri Indra Burkovska, Dace Bonāte, Anna Klēvere, Voldemārs Šoriņš un Mārcis Maņjakovs. «Dzejnieka Jāņa Petera «Latgolas.lv» tekstos un komponista Valda Zilvera mūzikā būsim kopā arī ar īsteniem Latgales patriotiem – grupu «Baltie lāči» un solistu Andri Baltaci,» piebilst izrādes režisors Valdis Lūriņš un aicina: «Cerams, ka skatītāju sirdis uzrunāsim ar komiskām un reālām epizodēm, muzikālu dauzīšanos, kā arī sadziedāsimies labi zināmajās un trakajās latgaliešu dziesmās.»

Koncertuzvedums «Atgriežamies Latgolā» notiks:

29.oktobrī plkst.15 un plkst.18 (papildkoncerts) Rīgā, VEF Kultūras pilī
26.novembrī plkst.19 Līvānu Kultūras centrā
20.janvārī plkst.18 Ventspils teātra namā «Jūras vārti»
10.februārī plkst.18 Latgales vēstniecībā GORS
17.februārī plkst.18 Koncertzālē «Cēsis»
24. un 25.februārī plkst.18 Latvijas Nacionālā teātra Lielā zāle
6.jūlijā plkst.20 Dikļu Neikelnkalna dabas koncertzāle
11.jūlijā plkst.19 Neretas estrādē
13.jūlijs plkst.19 Lejasciema estrāde
19.jūlijā plkst.19 Ikšķiles estrāde
20.jūlijā plkst.19 Dobeles estrāde
27.jūlijā plkst.19 Saulkrastu estrāde
28.jūlijā plkst.16 Rojas brīvdabas estrāde
2.augusts plkst.19 Madonas estrāde
3.augusts plkst.18 Jelgavas brīvdabas koncertzāle “Mītava”
9.augusts plkst.19 Liepājā, koncertdārzā “Pūt Vējiņi”

Biļetes uz koncertuzvedumu var iegādāties «Biļešu Paradīzes» tīklā.