Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Ar plašu klausītāju apmeklējumu aizvadīts kārtējais saulrieta koncerts Vecāķos

Redakcija
Redakcija

Ar plašu klausītāju apmeklējumu aizvadīts kārtējais saulrieta koncerts Vecāķos
Foto no pasākuma, Agnese Tauriņa


20. jūlijā Vecāķu pludmalē pie glābšanas stacijas notika ģimenēm paredzēts pasākums sadarbībā ar Vecāķu glābšanas stacijas glābējiem, ar mērķi veicināt drošības apziņu un sagatavotību. Savukārt vakarā, visi bija laipni gaidīti jau par tradīciju kļuvušajā ērģeļmūzikas koncertā Vecāķu pludmalē - ’’Vecāķi. Saulriets. Ērģeles’’.

Vecāķu pludmale jau atkal kļuva par īpašu vietu, kur savijās mūzika un dabas skaistums, radot neaizmirstamu pieredzi. Pagājušajā sestdienā notikušais saulrieta koncerts kas piesaistīja rekordlielu apmeklētāju skaitu, ievērojami pārsniedzot pagājušā gada apmeklētību.

Koncertu vadīja Latvijas Radio 3 Klasika mūzikas žurnāliste, muzikoloģe un programmu vadītāja Inta Zēgnere un muzicēja izcilā ērģelniece Ilona Birģele kopā ar vijolnieku Raimondu Ozolu. Koncerta programmā izskanēja Johana Sebastiāna Baha, Jēkaba Jančevska (pašam autoram klātesot), Emīla Dārziņa, Žila Masnē, Kloda Debisī, Raimonda Paula, Leo Belmana un Lūcijas Garūtas skaņdarbi.

Kā Jūrmala lepojas ar saviem saullēkta koncertiem, Vecāķiem veidojas jauna tradīcija - saulrieta koncerti pludmalē. Šis pasākums ne tikai iepriecināja apmeklētājus ar izcilu muzikālu izpildījumu, bet arī piedāvāja izbaudīt brīdi, kad saulriets iekrāsoja debesis visdažādākajās toņos, kā dabas burvības radīts ekrāns mūzikas papildinājumam. Vakara gaitā ērģeļu majestātiskās skaņas savijās ar vijoles smalko melodiju, radot īpašu noskaņu, kas iekaroja dažāda gadagājuma klausītāju sirdis.

Koncerta organizatore, Vecāķu biedrības dibinātāja, žurnāliste Ilona Jahimoviča izsaka pateicību visiem, kas piedalījās šajā neaizmirstamajā vakarā, un pauž cerību, ka Vecāķu saulrieta koncerti kļūs par ilggadēju tradīciju, pulcējot arvien vairāk mūzikas un dabas cienītāju.