Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Izziņo koncertprogrammu “Spēka dziesmas”

Redakcija
Redakcija

Latvijā iemīļoti mūziķi – Kristīne Kalniņa, Marts Kristiāns Kalniņš, Edgars Kārklis, Gatis Valters un Ilze Grunte – apvienojušies, lai radītu koncertprogrammu “Spēka dziesmas”, ar ko aprīlī un maijā viesosies dažādās Latvijas vietās. Pirmais koncerts – 20. aprīlī Šlokenbekas muižā.

“Domājams, ikviens no mums kaut reizi ir dzirdējis vārdu salikumus “spēka vārdi”, “spēka dziesmas”. Visbiežāk dzirdēti tie droši vien dažādos dzīves godos, kā arī brīžos, kad īpaši nepieciešams spēks, izturība, piedošana un ticība gaismai sev un pasaulē. Arī mēs, kopā veidojot šo programmu, vēlējāmies izzināt savas spēka dziesmas un to nozīmi mūsu dzīvē. Dažiem no mums tās meklējamas jau bērnībā un dzīves laikā mainījušās, citi ar tām sastapušies jaunībā vai pavisam nesen. Laikam nav nozīmes, galvenais ir saprast, ka mūsu kultūrā ir iespēja atrast savu spēka avotu, kas ļauj sajust sevi laikā un pasaulē, apzināties savu vērtību un nozīmi. Šajā koncertprogrammā mūsu spēka avots būs latviešu tautasdziesmas,” stāsta Kristīne Kalniņa.

Šī programma tapa, iedvesmojoties no projekta “Spēka dziesmas”, kur mūziķi ieskaņoja divus albumus, atklājot sev vēl nedzirdētas melodijas, kas nu regulāri tiek dziedātas un spēlētas ārpus CD formāta.

Mūziķe Kristīne Kalniņa: “Būsim priecīgi, ja savu spēka dziesmu saklausīsiet un atradīsiet mūsu koncertā, kā arī uzdziedāsiet kopā ar mums tik labi zināmās latviešu tautasdziesmas – kā apliecinājumu dziesmas spēkam un latvietībai.”

Koncerti: 20. aprīlī Šlokenbekas muižā, 21. aprīlī koncertzālē “Valmiera”, 26. aprīlī Smiltenes kultūras centrā, 27. aprīlī Liepājā kultūras namā “Wiktorija”, 28. aprīlī Rīgā K. K. fon Stricka villā, 10. maijā Mazmežotnes muižā, 11. maijā Saldus Mūzikas un mākslas skolā.

Biļetes uz koncertu iegādājamas “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās un internetā: https://www.bilesuparadize.lv/lv/pe...