Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Festivāla «Riga Symphony» «Grand Prix» izcīnījis dziedātājs no Bulgārijas

Redakcija
Redakcija

18.decembrī VEF Kultūras pilī norisinājās festivāla «Riga Symphony» svinīgais Galā koncerts, kur tika sadalītas balvas starp talantīgākajiem festivāla dalībniekiem.

Par festivāla galvenās balvas – «Grand Prix of the Riga Symphony» (1000€ nodrošināja festivāla atbalstītāji «Radisson») – ieguvēju kļuva dziedātājs Krums Krumovs no Bulgārijas, kurš izpildīja dziesmu «Breathing». Kategorijā «World Hits» laurus plūca dziedātāja Milena Mirijanyana no Armēnijas, kategorijā«Folk song» - Nikola Atanasova (Bulgārija). Par labāko kategorijā «Latvian composer’s song or song in your country lanquage» tika atzīta Hasmika Gapoyana no Armēnijas. Kategorijā «Author an original song» laurus plūca Edovann no Latvijas (viņš saņēma arī specbalvu no Kazahstānas vēstniecības), bet par «Dimanta balss īpašnieci» tika atzīta dziedātāja Liliana Sauvola no Somijas. Festivāla Galā koncerta vadītāja lomā iejutās dziedātājs Markus Riva, un, kā ierasts, koncerts noslēdzās ar «Balto Ziemassvētku balli». Festivāls tiks atklāts ar koncertu 16.decembrī skaistajā Rīgas Sv. Marijas Magdalēnas baznīcā, savukārt «ATTA» centrā notika pirmā konkursa diena un svinīgais Latvijas nacionālais vakars atpūtas centrā «LIDO».

Starptautiskā vokālā festivāla «Riga Symphony» starptautiskajā žūrijā darbojās arī Latvijas pārstāvji: operdziedātāja un Latvijas Mūzikas akadēmijas Vokālās katedras vadītāja Aira Rūrāne, džeza dziedātāja Olga Pīrāgs, dziedātājs, saksofonists un dziesmu autors Jānis Lemežis, kā arī Rīgas Klasiskās ģimnāzijas direktors Romāns Alijevs.

Festivālā šogad piedalījās talantīgi jaunieši no Ukrainas, Lietuvas, Igaunijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Šveices, Grieķijas, Kazahstāna, Armēnijas, Gruzijas, Polijas, Vācijas, Itālijas, Spānijas, Lielbritānijas, Vācijas, Bulgārijas, Serbijas, Maltas, Izraēlas, Beļģijas un citām valstīm.

Visi festivāla koncerti tika translēti festivāla «Riga Symphony» lapā sociālajā tīklā «Facebook» https://www.facebook.com/RigaSymphony, kā arī festivāla oficiālajā «YouTube» kanālā. Festivāla mājaslapa: https://rigasymphony.lv/