Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


28. Starptautiskā Baltijas baleta festivāla turpinājumā – «Quorum Ballet» un «eVolution Dance Theater» izrādes

Redakcija
Redakcija

28. Starptautiskā Baltijas baleta festivāla turpinājumā Rīgā, Preiļos, Cēsīs un Rēzeknē būs skatāmas šā gada festivāla viesu – modernā baleta kompānijas «Quorum Ballet» (Portugāle) un «eVolution Dance Theater» (Itālija) izrādes.

21. oktobrī Preiļu novada Kultūras centrā un 23. oktobrī plkst.19 Latvijas Nacionālās operas Jaunajā zālē ar izrādi izrāde «Correr o Fado» viesosies modernā baleta kompānija «Quorum Ballet» (Portugāle). «Fado ir visreprezentatīvākais Portugāles tradicionālās kultūras izpausmes veids. Ar kustību, skaņu, sajūtu un sajūtu daudzveidību dejotāji mums nodod savu mākslu un skaistumu, ko uztver un sajūt mūsu sirds. Apvienojot fado ar mūsdienu deju, «Correr o Fado» lauž tradicionālo veidu, kā redzēt, dzirdēt un sajust fado,» par izrādi saka mākslinieki. Atgādināsim, ka «Quorum Ballet», kuri jau viesojušies Rīgā, ir laikmetīgās dejas apvienība, kuru 2005.gadā dibinājis tās mākslinieciskais vadītājs, galvenais horeogrāfs un dejotājs Daniels Kardoso.

26. oktobrī koncertzālē «Cēsis», 28. oktobrī Latgales vēstniecībā GORS un 30. oktobrī VEF Kultūras pilī pirmo reizi Latvijā un Baltijā ar izrādi «Blu Infinito» viesosies «eVolution Dance Theater» (Itālija, Roma). Izrādes inovāciju partneris ir «Latvijas Mobilais telefons».

«Digitalizācija un mākslīgais intelekts padara iespējamu līdz šim neiespējamo. Cilvēka fantāzijai nekad nav bijis robežu, bet šobrīd vairāk nekā jebkad agrāk mēs varam fantazēt un sapņot tālāk par zināmo un saprotamo, jo tehnoloģijas piepilda visneticamākās idejas jebkurā dzīves jomā, arī kultūrā un mākslā. LMT atbalsta inovācijas kultūrā visos iespējamos veidos. Tās ienāk arī šķietami tik klasiskā žanrā kā balets. Tehnoloģijas izceļ un akcentē cilvēka ķermeņa un kustību skaistumu, grāciju, spēku, ļaujot dažādām mākslas jomām un zinātnes sasniegumiem apvienoties nevainojamā mākslas darbā,» saka LMT prezidents Juris Binde.

Izrādes veidotāji stāsta, ka «Blu Infinito» ir «novatoriskas un aizraujošas dejas, mākslas, akrobātikas, maģijas un ilūzijas apvienojums. Ūdens plūst, dejo un kaskādē brīnumainā ceļojumā. »Tehnoloģiju izmantošana un to saistība ar grupas daudzpusīgo mākslinieku (dejotāju, vingrotāju, iluzionistu, akrobātu, sportistu) sniegumu ir «eVolution» dejas teātra atšķirīgais elements. Lāzeru un spoguļu apvienojumi, atspulgi, atspīdumi, lūzumi, ķīmiskie ekrāni, kas reaģē ar gaismu un to uztver, rada pasaules, kurās dejotāju ēnas pārsniedz ķermenisko un saplūst ar gaismisko.» Deju kompānija «eVolution Dance Theater» dibinājis amerikāņu horeogrāfs un dejotājs Entonijs Heinls (Anthony Heinl); viņš ir arī kompānijas mākslinieciskais vadītājs. «eVolution Dance Theater» ir mūsdienīgās dejas, akrobātikas un inovatīvu tehnoloģiju savienojums.

Biļetes uz izrādi var iegādāties «Biļešu Paradīzes» tīklā.