Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Jauniešu kora BALSIS muzikālā ceļojuma Lielupes BALSIS noslēgums

Redakcija
Redakcija

2020. gadā Jauniešu koris BALSIS aizsāka brīnišķīgu koncertsērijas Daugavas BALSIS turpinājumu - Lielupes BALSIS, kura mērķis ir izbraukt Lielupi no Mūsas un Mēmeles satekas līdz Rīgas jūras līcim, sniedzot neaizmirstamus un kvalitatīvus koncertus vietējiem iedzīvotājiem tur, kur ikdienā tas nav tik ierasti. No 26. līdz 28. augustam norisināsies koncertsērijas Lielupes BALSIS noslēguma koncerti no Salas pagasta līdz Baltijas jūrai.

26. augusts, piektdiena, plkst. 19.00 Salas Sv. Jāņa ev. lut. baznīcā Salas pagastā. Pašreizējās baznīcas ēkas celtniecība tika pabeigta 1870. gadā pēc J.D. Felsko projekta. Iepriekšējās trīs baznīcas ēkas gājušas bojā, ko veicinājis Lielupes tuvums, kā arī mitrā un svārstīgā grunts. Sv. Jāņa baznīcai pieder viens no vecākajiem un skaistākajiem Svētā Vakarēdiena kausiem. Skanēs Baltijas komponistu garīgā un laicīgā mūzika.

26. augusts, piektdiena, plkst. 21.00 Mellužu estrādē. Mellužu estrāde ir viena no divām akustiskajām koka gliemežnīcām visā Baltijas reģionā, kas saglabājusies un funkcionē kopš 20. gs. Te satiekas daba, kultūra un vietējie iedzīvotāji, kuri palīdz saglabāt vietas un ēkas garu. Te skan atmiņas no 19. gadsimta Mellužu parka koncertiem. Koncerta apakšnosaukums - Ugunskura dziesmas. Tajā piedalīsies Elīna Seile, kas bijusi ilglaicīga, skanīga BALSU dziedātāja, ar ģitāru - Laura Gribuste.
27. augusts, sestdiena, plkst. 21.30 Jūrmalā, Raiņa sētas pagalmā. Koris muzicēs kopā ar mecosoprānu, operdziedātāju Ievu Paršu, kas studiju gados bijusi BALSU dziedātāja. Koncertā skanēs kordziesmas ar Raiņa un Aspazijas dzeju, kā arī Ievas Paršas mūzika.

28. augusts, svētdiena, plkst. 14.00 Dubultu ev. lut. baznīcā.
Koncertā skanēs Lūcijas Garūtas un Andreja Eglīša kantāte "Dievs, Tava zeme deg!". Piedalīsies izcilais ērģelnieks Aigars Reinis, solisti - tenors Viesturs Jansons un baritons Ints Teterovskis. Dubultu baznīca ir lielākā jūgendstila mūra baznīca Latvijā, ar nacionālā romantisma iezīmēm, kuras pamati likti 1905. gadā. Dievnamu būvēja Rīgas būvuzņēmējs un rūpnieks, mūrnieku amata meistars, Krišjānis Ķergalvis (1856 – 1936) pēc arhitekta Vilhelma Ludviga Bokslafa (1858 – 1945) un Edgara Voldemāra Eduarda Frīzendorfa (1881 – 1945) projekta. Šodien Dubultu baznīca ir Latvijā populāra ērģeļmūzikas koncertu norises vieta.

28. augusts, svētdiena, plkst. 19.00 pie Baltās kāpas pludmalē.
Koncertsērija Lielupes BALSIS pēc trīs gadu ceļošanas pa upi noslēgsies pie Baltās kāpas, kur Lielupe ietek jūrā. Kāpas augstums ir aptuveni 21 m v.j.l., un tā veidojusies 18. gs., kad Lielupe pārrāva zemes šaurumu un ietecēja jūrā. Baltā kāpa ir unikāls, vietējas nozīmes īpaši aizsargājamais ģeoloģiski ģeomorfoloģisks dabas objekts.

Visi koncertsērijas Lielupes BALSIS 2022 koncerti ir bez maksas.

Jauniešu koris BALSIS un Ints Teterovskis izsaka pateicību par līdzdalību koncertu organizēšanā Jūrmalas valstspilsētas pašvaldībai, Salas Sv. Jāņa ev. lut. baznīcas un Dubultu ev. lut. baznīcas draudzei, Jūrmalas Pumpuru vidusskolai, Raiņa un Aspazijas vasarnīcai “Raiņa sēta” un RKTMC “Mazā Ģilde”.

Papildziņa.
5. un 6. septembrī Jauniešu koris BALSIS uzņem jaunos dalībniekus. Pieteikties var balsis.lv