Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


«Riga Symphony» žūrijā darbosies arī operdziedātāja Aira Rūrāne un džeza dziedātāja Olga Pīrāgs

Redakcija
Redakcija

Starptautiskā vokālā festivāla «Riga Symphony» žūrijā šogad darbosies arī vairāki pārstāvji no Latvijas: operdziedātāja un Latvijas Mūzikas akadēmijas Vokālās katedras vadītāja Aira Rūrāne, džeza dziedātāja Olga Pīrāgs, dziedātājs, saksofonists un dziesmu autors Jānis Lemežis, kā arī Rīgas Klasiskās ģimnāzijas direktors Romāns Alijevs. Atgādināsim, ka festivāls, kas kļuvis par labu tradīciju, šogad norisināsies no 16. līdz 19.dcembrim.

Festivālā piedalīsies viesi no Ukrainas, Lietuvas, Igaunijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Šveices, Grieķijas, Kazahstāna, Armēnijas, Gruzijas, Polijas, Vācijas, Itālijas, Spānijas, Lielbritānijas, Vācijas, Bulgārijas, Serbijas, Maltas, Izraēlas, Beļģijas un vēl citām valstīm. Kā allaž, festivāla dalībnieku sniegumu vērtēs starptautiska žūrija, kurā piedalīsies vairāk nekā divdesmit savas jomas profesionāļi.

Festivāla programma:

16.decembrī Rīgas Sv. Marijas Magdalēnas baznīcā norisināsies festivāla atklāšanas pasākums.
17.decembrī «ATTA» centrā notiks pirmā konkursa diena un svinīgais Latvijas nacionālais vakars atpūtas centrā LIDO.
18.decembrī VEF Kultūras pilī notiks festivāla svinīgais Galā koncerts, kur pretendenti uz «Grand Prix» sacentīsies par galveno balvu – «Grand Prix of the Riga Symphony» (1000€). Šajā vakarā tiks pasniegta festivāla «Grand Prix», uzstāsies galvenie balvas pretendenti un žūrijas dalībnieki; tiks nosaukts komponistes Jeļenas Lorēnas Švilpes balvas «Birth of Song» ieguvējs, balvas «ROOTS of Talent» ieguvējs, kā arī «Riga Symphony 2022» titula «Diamond voice» ieguvējs nominācijā «Best of the best». Koncertu vadīs dziedātājs Markus Riva. Un, kā jau ierasts, pēc koncerta notiks «Baltā Christmas balle».
19.decembrī, festivāla noslēguma dienā, plānots producentu «apaļais galds», kur festivāla dalībnieki tiks aicināti uz citiem projektiem.

Visi festivāla koncerti tiks translēti festivāla «Riga Symphony» lapā sociālajā tīklā «Facebook» https://www.facebook.com/RigaSymphony, kā arī festivāla oficiālajā «YouTube» kanālā. Festivāla mājaslapa: https://rigasymphony.lv/