Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Latgaliešu mūzikas jaunumu izlase un grupa “Pienvedēja piedzīvojumi” – aicina festivāls “Upītes Uobeļduorzs”

Redakcija
Redakcija

Sestdien, 16. septembrī, plkst. 18.00 Balvu novadā uz satikšanos tikko pēc lielās rekonstrukcijas atkal atvērtajā Nemateriālās kultūras mantojuma centrā “Upīte” aicina vecākais latgaliešu festivāls – mīlas dzejas un dziesmu festivāls “Upītes Uobeļduorzs”. Šoreiz līdzās latgaliešu mūziķiem un grupām “Dabasu Durovys”, “Unknown Artist”, Vinsentam Kūkojam, “Gandreiž 10nīkā”, dzejniekiem – Mārītei Slišānei, Annelei Slišānei, Ilzei Spergai, Inetai Atpilei-Juganei, Rasmai Sviklei un daudziem citiem kā īpašie viesi uz skatuves kāps grupa “Pienvedēja piedzīvojumi”.

Jau tradicionāli festivālā “Upītes Uobeļduorzs” dzejnieku uzstāšanās mijas ar mūziķu un grupu priekšnesumiem. Šoreiz uz skatuves kāps dzejas autori Mārīte Slišāne, Arnis Bukšs, Ineta Atpile-Jugane, Annele Slišāne, Ilze Sperga, Līga Slišāne, Gunta Ločmele, Līvija Liepdruviete, Jana Skrivļa-Čevere un Rasma Svikle, bet mūziķu vidū būs folkloras kopa “Upīte”, folkloras kopa “Ceidari”, projekts “Vuordi”, grupa “Kei-Rei”, dziedātāja Santa Savicka-Drozdova, grupa “Unknown Artist”, grupa “Gandreiž 10nīkā”, grupa “Dabasu Durovys”, dziesminieks Vinsents Kūkojs, grupa “Reibums”, grupa “Fak’n’Turīs” un apvienība “Naktenīks i Reiti”. Katru gadu festivāla rīkotāji parūpējušies arī par kādu īpašo viesi un šoreiz tā būs grupa “Pienvedēja piedzīvojumi”, par kuru tieši nedēļu pēc festivāla Rīgā gaidāma dokumentālās filmas pirmizrāde.

Mīlas dzejas un dziesmu festivāla “Upītes Uobeļduorzs” notiek jau vairāk nekā 20 gadus, un tas ir vecākais līdz šim pastāvošais latgaliešu festivāls pasaulē. Pasākuma idejas autors ir latgaliešu literāts, novadpētnieks Antons Slišāns (Ontons Slišāns), kurš savulaik iedomājās izveidot savdabīgu Dzejas dienām veltītu festivālu, lai popularizētu un saglabātu latgaliešu valodu. Šobrīd festivāla organizēšanu turpina Antona dēls Andris Slišāns ar ģimeni, saglabājot festivālu kā ikgadēju satikšanās reizi, kurā skan latgaliešu valoda.

Festivāla rīkotājs, Nemateriālās kultūras mantojuma centra “Upīte” direktors Andris Slišāns, sagaidot šī gada festivālu ir priecīgs: “Piec treis godu eksperimenta septembra vydā reikuot “Upītes Uobeļduorzu” uorā, šūgod atsagrīžam atpakaļ atjaunuotajā Namaterialuos kulturas montuojuma centra “Upīte” zālē. Festivals kotru godu ir īspieja apsavērt ari jaunumus latgalīšu muzykā i ailēs, deļtuo aicynojam nasabeit i atīt izbaudeit, kas jauns tod pa itū godu ir saradeits!”

Festivāla biļetes var nopirkt platformā bezrindas.lv. Pasākuma biļešu cena iepriekšpārdošanā 5,99 €, bet festivāla norises laikā 16. septembrī 9,99 €. Īpaša atlaide pieejama “3+” kartes īpašniekiem – pērkot biļeti uz vietas festivālā, tās cena 4,99 €. Festivāla “Upītes Uobeļduorzs” rīkotājs ir Nemateriālās kultūras mantojuma centrs “Upīte”, bet pasākumu atbalsta Balvu novada pašvaldība un Valsts kultūrkapitāla fonds, informatīvi atbalsta latgaliešu kultūras ziņu portāls lakuga.lv.