Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Pēc pirmās “X Faktora” tiešraides šovu pamet trīs dalībnieki

Redakcija
Redakcija

Svētdien, 12. novembra vakarā, norisinājās pirmā šova “X Faktors” tiešraide, kurā 12 dalībnieki uzstājās ar saviem priekšnesumiem, lai cīnītos par galveno balvu 10 000 eiro un ekskluzīvu līgumu ar mūzikas ierakstu kompāniju “Universal Music Group”. Vakara izskaņā skatītāji lēma, ka no tālākās dalības šovā izstājas Alise Gamula, Estere Tauriņa, savukārt mentori, pēc glābējdziesmas noklausīšanās lēma, ka šovu jāpamet duetam Gitai un Reinim Reimaņiem.

Lukai bija tas gods atklāt 5. sezonas tiešraides, izpildot Dua Lipas dziesmu “Dance The Night.” Aija Auškāpa, komentējot Lukas priekšnesumu, to nosauca par nevainojamu numuru. Arī Marats uzteica priekšnesumu, sakot, ka neesot viegli dziedāt un dejot vienlaikus.

Šīs sezonas vienīgā grupa “Bekars” uz skatuves kāpa kā otrie un skaļi pieteica sevi ar amerikāņu dziedātājas Pink dziesmu “Who knew”. “Tas, ka jums ir iekšā, es jau zināju. Tas bija jaudīgi un skaļi,” tā pēc grupas priekšnesuma atzina Reinis Sējāns.

Kā nākamā skatītājus priecēja fināliste Patrīcija Spale, kura izpildīja angļu dziedātāja JP Cooper dziesmu “Need You Tonight”. Intars Busulis atzina, ka izbaudīja Patrīcijas priekšnesumu: “Es gribu uzteikt tavus priekšnesumus arī iepriekšējās sezonās, šis bija tavs labākais priekšnesums!”

Marata Ogļezņeva komandas dalībniece Tipa, kura atlasēs izcēlās ar savdabīgu balss tembru, šajā vakarā izpildīja Lady Gagas dziesmu “Hold My Hand”. Aija atzīmēja, ka pēc tādas dziesmas gribas kaut ko iet un darīt. “Tas bija jaudīgi, spēcīga dāma, ar pārliecību! Šis bija spēka un pārliecības demonstrējums,” tā Aija.

Jānis Miglāns ir pirmais, kurš Latvijas “X Faktora” vēsturē uz skatuves kāpj kā reperis. Viņš šovakar izvēlējās dziedāt Coolio dziesmu “Gangsta’s paradise”. “Jāni, tev ir pareizā attieksme, tas man patika. Man patika dziesmas izvēle, varbūt mazliet pietrūka odziņas, kas to dziesmu padara par tavu, piemēram, trešais pantiņš latviešu valodā,” pēc priekšnesuma komentēja Marats.

Kā nākamā uz skatuves kāpa Alise Gamula, izpildot zviedru dziedātājas Sāras Lāšones dziesmu “Lush Life”. Kā atzina Marats: “Var redzēt, ka esi ieguldījusi lielu darbu, bet man pietrūka viegluma, lai katru kustību vari arī izbaudīt, ne tikai domāt par to, kas ir nākamai”.

Šīs sezonas jaunākais dalībnieks Daniels Širmanis ar savu Mailijas Sairusas dziesmas “The Climb” interpretāciju. “Man šķiet, ka tev ir vajadzīgs vēl neliels ieskrējiens. Sākums bija kā meklēšanās laiks un kad grupa sāka aiz muguras mosties, arī tu sāki mosties,” pēc priekšnesuma novērtēja Reinis Sējāns.

“Ja es nezinātu, kas ir sarakstījis šo dziesmu, es varētu noticēt, ka tā ir tava dziesma – tik labi tev piestāvēja šis skaņdarbs,” tā pēc Katrīnas Kovaļukas priekšnesuma komentēja Reinis. Katrīna šajā vakarā dziedāja Lordes dziesmu “Royals”.

Arī Estere Tauriņa šajā vakarā bija izvēlējusies Sāras Lāšones dziesmu “Symphony”, kuru žūrija novērtēja atzinīgi. Kā izteicās Aija Auškāpa: “Skaidrs, kāpēc ar Reini izvēlējāties tādu dziesmu – tā ir perfekta, lai demonstrētu tavas vokālās spējas.”

Spēcīgās balss īpašniece Emilija Bērziņa ar savu Kaluma Skota dziesmas “Dancing on My Own” dziesmas izpildījumu līdz asarām aizkustināja savu mentori Aiju Auškāpu. Intars Busulis atzina: “Lielisks priekšnesums, jācer, ka skatītāji ne tikai sadzirdēja, bet arī sajuta tavu mieru caur šīm skumjām un arī prieku par to, ka esi uz skatuves. Kopā ar Aiju tu darīsi lielas lietas!”

Nākamais uz skatuves kāpa Krišjānis Brasliņš ar šajā vakarā vienīgo dziesmu latviešu valodā – grupas Sudden Lights dziesmu “Ceļš”. “Man šķiet, ka tev ļoti piestāvēja dziesma. Tavs ceļš sākās ļoti spoži un ceru, ka tu tiksi ļoti tālu, jo tu esi tīrradnis,” pēc priekšnesuma atzina Krišjāņa mentors Marats Ogļezņevs.

Pirmo tiešraidi noslēdza duets Gita un Reinis Reimaņi ar Adeles dziesmu “Easy on Me”. “Sapratne attiecībās ir viens no būtiskākajiem elementiem, ļoti jauki, ka jūs mums par šo atgādinājāt, paldies par šo stāstu”, viņu priekšnesumu novērtēja Aija.

Pēc nedēļas, 19. novembrī, dalību šovā turpinās atlikušie 9 dalībnieki, kuri izpildīs visu laiku labākās dziesmas. Seko līdzi jauno talantu muzikālajiem izaicinājumiem katru svētdienas vakaru kanālā TV3 pulksten 20.30.