Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Iedzīvotāji tiek aicināti piedalīties akcijā "Gaismasziņa"

Redakcija
Redakcija

Sarkandaugava, Čiekurkalns un Aldara alus muzejs aicina iedzīvotājus uz akciju "Gaismasziņa" par godu Latvijas 97. dzimšanas dienai.

18. novembrī no plkst. 18.00 iedzīvotāji tiek aicināti ar svecēm kopīgi izgaismot apkaimju centrālās ielas - Tilta ielu un Čiekurkalna 2. līniju, izveidojot gaismas promenādi visā tās garumā. Iedzīvotāji tiek aicināti nākt ar pašgatavotiem svečturiem, kuriem pievienots novēlējums, radot svētku un kopības sajūtu.

Tāpat svētku nedēļā – no 16. novembra aicinām izrotāt savas mājas logus un piedalīties konkursā – nofotografēt veikumu un dalīties ar foto sociālajos tīklos, lietojot mirkļbirkas #gaismasziņa un #sarkandaugava vai #čiekurkalns. Patriotiskākā noformējuma autori saņems balvu no Aldara alus muzeja.

Savukārt 19. novembrī plkst. 20.00 Aldara alus muzeja zālē notiks svētku koncerts, kurā uzstāsies grupas The Coco'Nuts un Future folk orchestra. Plkst. 21.00 Aldara alus muzejs apbalvos patriotiskāko gaismas objektu autorus. Ieeja koncertā bez maksas.

Rīkojot akciju “Gaismaziņa”, Sarkandaugavas un Čiekurkalna attīstības biedrības vēlas pievērst uzmanību kopienas sajūtai apkaimē, radot svētkus sev apkārt un svinot tos kopā. Akcijā iedzīvotāji tiek aicināti ierasties Tilta ielā un Čiekurkalna 2. līnijā no plkst. 18.00 ar dārza svecēm vai svečturiem, pie kuriem piestiprināti novēlējumi - «gaismasziņas» mūsu Latvijai.

Tilta iela ir Sarkandaugavas apkaimes centrālā iela, kas laikam ritot ir mainījusies un šobrīd galvenokārt pilda tranzītielas funkciju. Tilta iela ir 500 metru gara un savu vārdu tā ieguvusi no tilta pār Sarkandaugavu, kurš kā patstāvīgs tilts, nomainot pontonu tiltu, tika uzbūvēts 1928. gadā. Zīmīgi, ka gājēju satiksmei tilts tika atklāts tieši 18. novembrī. Apkaimes iedzīvotājas atmiņu pieraksti vēsta: "Tilta iela senāk man saistās atmiņās ar 30-tajiem gadiem. Tad Sarkandaugavai bija vairāk ciemata raksturs. Tilta iela - krāšņākā iela, promenādes iela, kur bija ko redzēt, kur varēja sevi izrādīt. Sevišķi valsts svētkos, kad saposušies izgājām pastaigā, satikties, parunāties, papriecāties par izgreznoto veikalu skatlogiem un uguņošanu ar ploškām trotuāru malās...". 18. novembrī iedzīvotāji aicināti no jauna

Čiekurkalna 2. līnija ir apkaimes garākā iela, kura vijas cauri visam Čiekurkalnam, atduroties pie vēsturiskajām Krusta kazarmām, tagad NBS Štāba bataljona mītnes vietas. Krusta kazarmas noteikti bijusi mītnes vieta daudziem Latvijas brīvības cīņu dalībniekiem, tāpēc godinot viņus un paužot prieku par Latvijas valsts dibināšanu, ar sveču liesmām tiks izgaismota tieši šī iela.

Akcija tiek rīkota, sadarbojoties divām Rīgas Ziemeļu apkaimēm - Sarkandaugavai un Čiekurkalnam, un Aldara alus muzejam.

Akcija ir Gaismas festivāla „Staro Rīga” līdzdalības akcijas "Rīgas Karnevāls" daļa.