Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


“Tautumeitas” iepazīstinās ar jaunāko albumu “Skrejceļš”

Redakcija
Redakcija

15. aprīlī plkst. 18 teātra namā “Jūras vārti” uz sava jaunākā albuma “Skrejceļš” tūres priekšpēdējo koncertu aicina etno-pop mūzikas grupa “Tautumeitas”.

Albums “Skrejceļš” iznāca pagājušā gada aprīlī un tas veidots kopā ar jau ilglaicīgo grupas mūzikas producentu Reini Sējānu, zviedru producentu Povelu Olsonu (strādājis ar grupu “Prāta Vētra”) un Arni Račinski. Albumā apkopotas 14 dziesmas, ieskaitot “Muoseņa”, “Guli, guli”, “Panama” un “Mežā”.

“Jaunākais albums ir kā vēstnesis brīvībai un iedvesmai, kas grupas iekšienē brieda jau kopš pirmā albuma izdošanas. Jauni mūzikas stili, žanru savienojumi un neparastas etno mūzikas pērles satiekas šajā albumā un veido to sajūtu, kas rodas, lidmašīnas dzinējiem ieslēdzoties uz skrejceļa," stāsta grupas dalībniece Asnate Rancāne.

Februārī “Tautumeitas” saņēma Latvijas ierakstu gada balvu “Zelta mikrofons”, jo grupas jaunākais veikums tika atzīts par labāko tautas vai pasaules mūzikas albumu. Koncerttūres pirmā daļa tika aizvadīta pagājušā gada rudenī, piestājot deviņās Latvijas pilsētas, bet pavasarī iepazīstināšana ar albumu “Skrejceļš” turpinās un 15. aprīlī “Jūras vārtos” notiks tūres priekšpēdējais koncerts.

Grupa “Tautumeitas” dibināta 2015. gadā un līdz šim izdevusi četrus studijas albumus.