Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Ineses Galantes koncerts Rīgas Domā “Ziemassvētku prelūdija”

Redakcija
Redakcija

16. decembrī plkst. 19:00 Rīgas Doma baznīcā notiks viens no klausītāju gaidītākajiem un iecienītākajiem mūzikas notikumiem ziemā – pasaules operas dīvas Ineses Galantes koncerts-dāvana “Ziemassvētku prelūdija”. Nenoliedzami, šis pasākums ir kļuvis par vienu no gaišākajām pirmssvētku tradīcijām Latvijā un Rīgas vizītkarti.

Tāpat kā visus iepriekšējos gadus, koncerta viesi varēs izbaudīt neatkārtojamo un majestātisko Doma baznīcas atmosfēru, kuras velvēs izskanēs publikas iecienītie, visspožākie pasaules komponistu klasiskie mūzikas skaņdarbi, piepildot sirdis un dvēseles ar gaišu un priecīgu Ziemassvētku noskaņojumu.

Katru gadu šis svētku pasākums notiek pārpildītā zālē, un koncerta organizatori steidz paziņot, ka ir atlicis pavisam maz biļešu.

Šajā vakarā skanēs K.Glika, D.Kačīni, S.Franka, J.Vītola skaņdarbi, pianists – virtuozs, prestižu starptautisko konkursu laureāts Andrejs Osokins spēlēs J.S.Baha un F.Šūberta darbus. Skanējuma ziņā iespaidīgāko mūzikas instrumentu Latvijā – Doma baznīcas ērģeles – klausītāji dzirdēs pasaulē populārā komponista un ērģelnieka Aivara Kalēja nepārspējamajā izpildījumā un improvizācijā. Viens no visvairāk gaidītājiem koncerta notikumiem būs dižās operas dīvas Ineses Galantes uzstāšanās. Šajā vakarā izskanēs trīs visslavenākās lūgšanas Ave Maria variācijas, kā arī citi skaņdarbi – gan solo izpildījumā, gan arī duetā ar izcilo kontrtenoru un baroka mūzikas izpildītāju Sergeju Jēgeru.

Kā ierasts, koncertā piedalīsies arī Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas zēnu koris diriģenta Romāna Vanaga vadībā: aizkustinošās Ziemassvētku dziesmas “Zvaniņš skan” un “Klusa nakts, svēta nakts” papildinās neatkārtojamo un burvības pilno “Ziemassvētku prelūdijas” noskaņu.

Tāpat programmā piedalīsies uzlecošās zvaigznes, X, jubilejas konkursa “Ineses Galantes talanti” laureāti. Konkursa mūza un žūrijas priekšsēdētāja Inese Galante aicina visus apmeklēt tā finālu 26.novembrī Dzintaru koncertzāles mazajā zālē, kas vienlaikus ir spožs koncerts, kurā jaunie, talantīgie izpildītāji atskaņo izcilus pasaules komponistu skaņdarbus. Uzstāšanās koncertā “Ziemassvētku prelūdija” kopā ar slaveniem māksliniekiem ir viena no prestižā konkursa nozīmīgākajām balvām.

Šajā vakarā Doma baznīcu piepildīs īpašs gaismas noformējums. Askētisko gotisko baznīcu pasakaini pārvērtīs dinamiskas gaismas instalācijas, kas harmoniski iekļausies muzikālajā kontekstā un zālē radīs neaizmirstamu atmosfēru.

Ineses Galantes “Ziemassvētku prelūdija” ir viena no ģimeniskajām pirmssvētku tradīcijām, ko iecienījuši visi mūsu pilsētas mūzikas mīļotāji. Šajā koncertā mēs vienmēr gaidām brīnumu, iedvesmu un prieku par drīzumā gaidāmajiem lielajiem svētkiem!

Organizē Ineses Galantes fonds.

Biļetes Biļešu paradīze tīklā: https://www.bilesuparadize.lv/lv/ev...
Pasākuma lapa sociālajā tīklā Facebook: https://fb.me/e/czdtoAewc