Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Mazajā ģildē notiks Komunistiskā genocīda upuru piemiņai veltīts koncerts

Redakcija
Redakcija

Pieminot vēstures notikumus, Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra “Mazā ģilde” koklētāju ansamblis “Teiksma” 14. jūnijā plkst. 18.00 aicina uz koncertu "Laiks ir mainīgs kā burvis”, kas notiks Mazās ģildes Lielajā zālē.

Koklētāju ansambļa “Teiksma” mākslinieciskā vadītāja Teiksma Jansone par koncertu saka šādi: “Koncerts liks atcerēties, bet ne raudāt, darīt, bet ne žēloties. Laiks dod spēku, lai varam mainīties uz augšu. Koncertā ar skumjas un apcerīgas, bet ne bēdīgas mūzikas palīdzību atcerēsimies senos notikumus 1940. gadā, kad daudz mūsu cilvēku tika aizvesti.”
Koncerta programmā kokles skaņās tiks atskaņota latviešu komponistu oriģinālmūzika: Vilnis Salaks, Raimonds Pauls, Vita Ruduša, Laura Jēkabsone, Valts Pūce, Jānis Lūsēns un Raimonds Tiguls.

No 1980. līdz šim brīdim koklētāju ansambli vada Teiksma Jansone. Sākotnēji ansambļa dalībnieces bija kokles un tautas mūzikas amatieres, bet pamazām ansambļa sastāvu papildināja mūzikas skolu, mūzikas vidusskolu un pēdējos gados arī Mūzikas akadēmijas absolventes. Ansamblis koncertējis vairākkārt Igaunijā, Lietuvā, Krievijā, Vācijā, Polijā, Dānijā, Anglijā, Somijā, Japānā, Francijā, Bulgārijā, Portugālē, Spānijā, Čehijā, Turcijā, Šveicē, Velsā, Dienvidāfrikā, kā arī Kanādas latviešu Dziesmu svētkos Hamiltonā.

Ieeja koncertā bez maksas.

Koncertu ar Rīgas domes atbalstu organizē RKTMC “Mazā ģilde”.