Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Video: Top muzikāla performance – dabas saplūsme ar cilvēku kora operā „NeoArctic”

No 26. līdz 28. augustam Rīgas Krievu teātrī būs skatāms unikāls Hotel Pro Forma un Latvijas Radio Kora kopprojekts NeoArctic. Kora opera NeoArctic ir rosinoša, poētiska un saviļņojoša muzikāla performance par antropocēnu – jaunu ģeoloģisko laikmetu, kam raksturīga iepriekš nepieredzēta cilvēka ietekme uz Zemes ekosistēmām. Cilvēki ir kļuvuši par „dabas spēku”, kas izraisa straujas, iepriekš nemaz neparedzētas izmaiņas uz to apdzīvotās Zemes.

Operas NeoArctic galvenā tēma ir procesu, struktūru un formas savstarpējā saspēle. Divpadsmit izcili Latvijas Radio kora dziedātāji redzami un dzirdami uz lielas skatuves. Viņi izdzied, izčukst, izkliedz un izrunā vārdus, veidojot ritmiskas, atkārtojošas, dunošas ainavas. Ritmiska mūzika saplūst ar eksperimentālu elektronisko mūziku. Skaistas melodijas te parādās, te pazūd. Skatuve ir ietīta baltā audumā – audeklā, uz kura atspoguļosies gaismas un krāsas, video un projekcijas. Nemitīgi mainīga ainava. Tērpi un rekvizīti ir materializēta kompozīcijas daļa. Gaisma piepilda telpu ar taustāmu atmosfēru un liegām krāsu ēnām, savukārt salocītais audums veido asas ēnas.

Kora operu NeoArctic veido 12 ainas, paverot skatam skaņu un attēlu ainavu 12 performatīvās dziesmās.

KultūrasVēstis.lv un EpadomiTV piedāvā video ieskatu preses konferencē, kur plašāk par projektu vēsta režisore Kirstena Dēlholma un Latvijas Radio kora diriģents Kaspars Putniņš.
Vērtējums: +1