Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Koncertu ciklā “Ziemas svētdienas Mazajā ģildē 2022” būs skatāms koncertuzvedums bērniem

Redakcija
Redakcija

Trešajā Adventē, 11. decembrī plkst. 15.00 Mazās ģildes Lielajā zālē un tiešraidē facebook.com/MazaGilde būs skatāms koncertuzvedums bērniem “Reiz ziemas vakarā..”, kurā muzicēs RKTMC “Mazā ģilde” bērnu un jauniešu vokālais ansamblis “Kolibri” (vadītājas Inita Malnača un Agnese Malnača), LNO soliste Ilona Bagele (mecosoprāns) un instrumentāls ansamblis – Ligita Spūle (flauta), Inita Malnača (čells), Māris Treijs (klavieres), Toms Kursītis (bass) un Mārtiņš Kokars (perkusijas). Koncertuzveduma režisore Agnese Malnača.

Koncertuzveduma sižeta pamatā ir ziemas vakars un bērni sapulcējušies, lai kopā izlasītu kādu pasaku. Taču viņu domas nesakrīt un izceļas strīds par to, kuru pasaku lasīt. Strīda rezultātā bērni nejauši pievērsuši pasaku valstības Ziemas fejas uzmanību. Feja ierodas pie satrauktajiem bērniem un palīdz izdomāt pilnīgi jaunu kopīgi veidotu pasaku, kas bērniem ir īsts piedzīvojums un palīdz atrisināt strīdu uz pozitīvas nots. Koncertuzvedumā skanēs Jāņa Lūsēna, Valta Pūces, Arvīda Žilinska, Daces Robules u.c. latviešu komponistu mūzika un tradicionālās Ziemassvētku dziesmas.

Ieeja koncertuzvedumā bez maksas. Pasākums skatāms klātienē, kā arī tiešraidē Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrs un facebook.com/MazaGilde.

Koncertuzvedumu ar Rīgas domes atbalstu organizē RKTMC “Mazā ģilde”. Šis ir viens no Rīgas pašvaldības Ziemassvētku ieskaņas pasākumiem. Ar visiem svētku pasākumiem Rīgā pavisam var iepazīties tīmekļvietnē https://svetki.riga.lv/, kā arī sekot līdzi pašvaldības sociālo tīklu lapā “Rīgā notiek”.