Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Āgenskalna tirgus aicina pieteikt pasākumus vasaras pop-up skatuvei

Redakcija
Redakcija

No 10. jūlija Āgenskalna tirgū darbosies kopienas pop-up skatuve, kas šovasar aicinās apkaimes iedzīvotājus, profesionālos un amatiermākslas kolektīvus veidot jaunu kultūras piedāvājumu Āgenskalnā.

Kopienas skatuve atradīsies Āgenskalna tirgus laukumā un būs publiski pieejama visiem, kuri vēlas īstenot savas radošās ieceres, veidot pasākumus, izrādes, rīkot koncertus, aktivitātes, darbnīcas un izglītojošas diskusijas, izmantojot to kā kopīgu publisko telpu, kas ir piepildīta ar kultūras notikumu dažādību ārpus Rīgas centra.

Laika posmā no 10. jūlija līdz 31. augustam jau ieplānoti vairāki Āgenskalna tirgus un tā sadraudzības organizāciju veidoti pasākumi:

10. jūlijā visā tirgus teritorijā norisināsies Rīgas Zīnu festivāls “Sābrs”, kas veltīts neatkarīgu autoru izdevējdarbībai jeb neliela formāta izdevumiem. Festivālā notiks Latvijas jauno mākslinieku vadītās ilustrāciju un komiksu darbnīcas bērniem un jauniešiem, kā arī zīmējumu teātris.

17. jūlijā apkaimes iedzīvotāji tiks aicināti iepazīt laikmetīgā cirka mākslu kopā ar Rīgas cirka skolu – darbnīcu vadīs cirka mākslinieks, kas iepazīstinās visus ar daudzpusīgām laikmetīgā cirka mākslas disciplīnām un dalīsies starptautiskā pieredzē.

23. jūlijā norisināsies “Vasaras ielu svētki Āgenskalnā” koncerts “Svaigs” kopā ar apkaimes jaunajiem mūziķiem.

31. jūlijā sadarbībā ar ilustratoriem Rebeku Lukošus un Juriju Tatarkinu tiks rīkota orientēšanās spēle ģimenēm ar bērniem un jauniešiem “Apmaldies Āgenskalna tirgū”, lai iepazītu Āgenskalna tirgu un tā kultūrvēsturisko mantojumu.

Jūlija un augusta programma tiks papildināta, iekļaujot pieteikumus kopienas skatuves pasākumiem. Āgenskalna tirgus aicina pieteikties ikvienu, rakstot uz pasakumi@agenskalnatirgus.lv

Pasākums tiek īstenots ar Rīgas domes finansējumu Rīgas vasaras kultūras programmas ietvaros.