Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Raimonds Pauls un Latvijas Radio bigbends atskaņos leģendārā Gunāra Rozenberga skaņdarbus

Redakcija
Redakcija

VSIA “Latvijas Koncerti” aicina uz aizraujošu džeza mūzikas koncertu šī gada 14. aprīlī VEF Kultūras pilī. Koncertprogrammā “Veltījums Gunāram Rozenbergam” piedalīsies maestro Raimonds Pauls, džeza lielmeistars – saksofonists un džeza vēsturnieks Indriķis Veitners, un Latvijas Radio bigbends. Koncertā skanēs leģendārā komponista un trompetista Gunāra Rozenberga labākās kompozīcijas, kas tapušas 70. un 80. gados. Skaņdarbi pagājušajā gadā ieskaņoti skaņuplatē un koncerta vakarā tiks prezentēti klausītājiem.

2022. gadā, atzīmējot Gunāra Rozenberga 75. gadu jubileju, Latvijas Radio bigbends, izdevniecības “Jersika” paspārnē, ierakstīja skaņuplati ar Gunāra Rozenberga oriģinālkompozīcijām, un tās ierakstā kā solisti piedalījās arī vairāki komponista laikabiedri - Jurijs Smirnovs, Aivars Hermanis, Madars Kalniņš, Bruno Jurgenbergs un citi. Darbs pie ieraksta ir noslēdzies un koncerts VEF Kultūras pilī būs arī šīs skaņuplates prezentācijas koncerts, kas turklāt tiks papildināts ar sarunām par Gunāru Rozenbergu un viņa mūziku, tās vadīs džeza vēsturnieks Indriķis Veitners. Koncertā skanēs tādas dziesmas kā “Lielpilsēta”, “Diendusa”, “Ritenis”, “Dzimšanas dienā”, “Sliņķis”, “Balāde trompetei”, “Ekspromts”, “Linda”, “Blūzs”, “Vārdu sakot, jā”, “Es Atceros”, “Lornete”, “Boogie Woogie”, “Mirklis prieka”.

"Gunārs Rozenbergs ir Latvijas džeza leģenda. Ne tikai izcils trompetists, improvizators un džeza mūziķis, Gunārs Rozenbergs, bez šaubām, ir arī viens no visu laiku labākajiem Latvijas džeza komponistiem un aranžētājiem, kura ne ar ko nesajaucamais rokraksts - raksturīgais skanējums bija Latvijas Radio bigbenda "firmas zīme" daudzu gadu garumā. Gunāra Rozenberga kompozīcijām raksturīgais oriģinālais, harmoniski un tembrāli kuplais skanējums un svaigās, oriģinālās melodijas radīja ne ar ko nesajaucamu, unikālu skanējumu, kas kļuva par panākumu atslēgu Latvijas džeza atpazīstamībai vairāku desmitgažu garumā, tai skaitā arī starptautiski. Rozenberga daiļrade joprojām ir neizsmeļams iedvesmas avots un paraugs arī mūsdienu Latvijas džeza paaudzei, ko apliecina viņam veltītais koncerts. Kopā ar Latvijas Radio bigbendu uzstāsies solisti - Gunāra līdzgaitnieki un kolēģi," Indriķis Veitners, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Džeza katedras vadītājs, saksofonists, klarnetists un džeza pētnieks.