Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Aizvadīts trešais populārās mūzikas festivāls “Bigbank Latvijas pērles”

Redakcija
Redakcija

Aizvadīts trešais populārās mūzikas festivāls “Bigbank Latvijas pērles”
28.augusts. “Imanta Kalniņa dziesmu pērles

Ar skatītāju stāvovācijām un kopīgu sadziedāšanos noslēdzies latviešu populārās mūzikas festivāls “Bigbank Latvijas pērles”, kas jau trešo gadu aizvadīts Dzintaru koncertzālē ar izcilāko teātra izrāžu dziesmu pērlēm, skaistākajiem duetiem un Imanta Kalniņa daiļradi.

Ar Latvijas Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa klātbūtni 26. augustā izskanēja festivāla atklāšanas koncerts “Teātra dziesmu pērles”. Aktieris un koncerta vadītājs Varis Vētra vēstīja: “Teātra dziesmai ir tāda īpatnība, ka tā pārdzīvo savu piedzimšanas brīdi daudz ilgāk nekā izrāde, kam tā ir veltīta. Mēs gribētu atgādināt daudzas dziesmas, kuras ir piemirsušās, gan arī tās, kuras jau no galvas mākam svilpot un nodungot.”

Tādēļ piektdienas vakarā dziedošie aktieri skandēja dziesmas no daudzām iemīļotām teātra izrādēm un mūzikliem, kā “Lilioms”, “Tobago”, “Adata”, “Īsa pamācība mīlēšanā” un daudziem citiem, un priecēja apmeklētājus ar kurioziem stāstiem no teātra dzīves aizkulisēm.

Sestdienas vakars tika veltīts duetu pērlēm, kur populārās mūzikas dziedātāji vienojās negaidītos enerģiskos duetos un kopdziesmās, gan arī sen nedzirdētās kombinācijās, kā piemēram, Viktors Lapčenoks, kurš duetā ar Iru Krauju apvienojās pēc 30 gadu pārtraukuma. Kā stāsta Lauris Reiniks, “katrs duets šajā pasakainajā un muzikālajā vakarā ir īpašs, tomēr dziedāt līdzi var un vajag ikvienam. Dueti ir dubultspēks. Duetos dziedāt ir tāpat kā aktiermeistarībā - ir jādabū tā nemitīgā saite vienam ar otru, ir jāsajūt otru.”

Noslēdzošais - svētdienas vakars tika aizvadīts skaisto komponista Imanta Kalniņa melodiju noskaņās. Festivāla producente Elita Mīlgrāve atzīst: “Tā bija unikāla iespēja vienā vakarā satikt tos māksliniekus, kuri mīl, ciena un spēlē Imanta Kalniņa mūziku visu savu mūžu.” Komponista daiļradi Dzintaru koncertzālē izpildīja leģendārās grupas “Turaidas Roze”, “Menuets”, Mielavs un Pārcēlāji, kā arī jaunā grupa “Četri vienā” ar īpašu dziesmas “Elpo” aranžiju, kuri uzsvēra to, cik viegla un plūstoša ir Imanta Kalniņa mūzika.