Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Jau 16. reizi, Positivus - programma ar jaudīgiem ārvalstu un pašmāju mūziķiem

Redakcija
Redakcija

Gaidot tradicionālo Positivus festivālu, kas norisināsies no 19.-20. jūlijam Lucavsalā, organizatori ir papildinājuši programmu ar jaudīgiem māksliniekiem no ārzemēm un vietējiem talantiem. Hip Hop mūzikas cienītājus iepriecinās Ski Mask the Slump God un Fiņķis, pievienojot enerģiju festivāla noskaņai.

Ski Mask the Slump God, kas uzaudzis ar Jamaikas mūziku, pateicoties saviem vecākiem, ir viens no galvenajiem festivāla dalībniekiem. Viņa pirmais solo studijas albums "Stokeley" (2018) ierindojās 6. vietā "Billboard" topā. Positivus festivālā viņš izpildīs savus lielākos hitus, iespējams, piedāvājot arī priekšskatījumu no gaidāmā albuma "11th Dimension".

Īpaši nozīmīga ir ukraiņu mākslinieku dalība šī gada festivālā. Ukraiņu rokgrupa Love’n’Joy, kas dibināta 2009. gadā Kijevā, spēlē indīroka un psihodēlijas apvienojumu ar postpanka iezīmēm. Grupa ir starptautiski atzīta un turpina koncertēt visā pasaulē, vācot ziedojumus Ukrainas atbalstam. Reperis OTOY no Ļvovas festivālā dalīsies ar savu cīņas gara pilno mūziku, kas atspoguļo viņa tautas pārdzīvojumos un cīņu pret Krievijas iebrucējiem. Savos tekstos viņš propagandē cieņpilnu attieksmi pret sievietēm un vietējo kultūru, mudinot jauniešus uz atbildību.

No pašmāju māksliniekiem festivālā uzstāsies hip-hop mākslinieks Fiņķis, eksperimentālās nostaļģijas meistari Kautkaili, alternatīvā poproka grupa Bukte, elektroniskās mūzikas duets ELPO, rokgrupa Purple Negative, kā arī reperi sivmoneyyy, I MEAN LOVE un netirais300.

Šī gada Positivus festivāla programma ir īpaši bagāta ar daudzveidīgiem māksliniekiem, sākot ar amerikāņu dziedātāju, dejotāju un aktieri Jason Derulo, līdz pat Atlantas apvienības "Migos" dalībniekam Offset. No Lielbritānijas ieradīsies rokgrupa Nothing But Thieves un dziedātājs Benjamin Clementine. Džeza pianists un vairākkārtējs "Grammy" balvas laureāts Jacob Collier uzstāsies ar savu īpašo "The Djesse Solo Show", kas būs baudījums viņa daiļrades cienītājiem. Festivāla apmeklētājus priecēs arī Will Butler & Sisters Squares, Picture Parlour, Royel Otis, Anželika Garsija, Jordan Ward, Daddy Was a Milkman, Satellites LV, duets Vēstulēs un pērnā gada Eirovīzijas sensācija Citi Zēni.

Arī šogad Positivus festivāls sola būt neaizmirstams notikums ar daudzveidīgu mūzikas piedāvājumu, apvienojot starptautiskus māksliniekus un vietējos talantus vienā fantastiskā vasaras festivālā. Pateicoties ESNS festivālam un ETEP programmai, Positivus festivāls katru gadu savā programmā uzņem lieliskus, jaunus un augošus Eiropas māksliniekus.

Šogad Positivus festivālā būs izveidota viena ēdināšanas zona, kur vienuviet ikviens varēs piesēst un nobaudīt gardu maltīti par maciņam draudzīgu cenu. Tur tiks izvietoti uzkodu treileri, neliels skaits tirdzniecības teltis, svaigu augļu, sulu, saldējuma un kafijas tirdzniecības vietiņas, kas piedāvās gan sātīgus ēdienus, gan veselīgus un kārdinošus našķus.

Visu informāciju par festivālu meklē mājaslapā positivusfestival.com.