Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Šonedēļ Ventspilī notiek laikmetīgā teātra festivāls

Redakcija
Redakcija

Jau šīs nedēļas nogalē, no 3. līdz 5. jūnijam, Ventspilī notiks “Teātra festivāls Nr. 1”, kura programmu veidos ne vien četras spilgtas, saturiski un žanriski atšķirīgas izrādes, bet arī vairāki ar skatuvi tieši nesaistīti notikumi, tostarp diskusijas un darbnīcas skatuves mākslas profesionāļiem.

Profesionāļu “Tikšanās pludmalē” iecerētas festivāla pirmajā un otrajā dienā. Sarunās par skatuves mākslas šodienu un nākotni, problēmām, kā arī iespējamiem risinājumiem piedalīsies Artūrs Čukurs, Kristīne Brīniņa, Krista Burāne, Valters Sīlis, Jānis Balodis, Andrejs Jarovojs, Laura Stašāne un Ilga Vālodze-Ābele. Darbojoties grupās, tiks formulēti problēmjautājumi un izstrādāts turpmākās rīcības plāns.

Savukārt četras festivāla izrādes notiks 4. un 5. jūnijā. Sestdien plkst. 16.00 Ventspils Rātslaukumā un tā apkārtnē būs skatāma Kristas Burānes un Jēkaba Nīmaņa Rēzeknes teātrī “Joriks” radītā muzikāli dokumentālā izrāde “Mans kaimiņš ebrejs” Mārtiņa Eihes režijā, bet plkst. 20.00 teātra nama “Jūras vārti” Jaunajā zālē – Dirty Deal Teatro izrāde jauniešiem “Konklāvs”, ko veidojis režisors Klāvs Kristaps Košins. Svētdien plkst. 13.00 Annas ielas 11 pagalmā skatītāji aicināti vērot Andreja Jarovoja, Agates Bankavas un Artūra Čukura veidoto Ģertrūdes ielas teātra izrādi “Pazaudētās dziesmas”, bet plkst. 16.00 teātra nama “Jūras vārti” Lielajā zālē – Dailes teātra kustību izrādi “Ļoti labas minūtes”, ko veidojuši mākslinieki Elīna Gediņa, Rūdolfs Gediņš, Krista Dzudzilo un Reinis Dzudzilo.

Festivāla programmā iekļauti arī vairāki pasākumi, kas ļaus skatītājiem un jomas profesionāļiem sastapties un iepazīt citam citu neformālā gaisotnē. Sestdienas vakarā diskotēku teātra namā “Jūras vārti” vadīs DJ Mārtiņš Gūtmanis. Svētdienas rītā uz fiziskām aktivitātēm un kopīgu rīta rosmi aicinās Jana Jacuka un Valters Sīlis, bet pēcpusdienā notiks skatītāju un izrāžu veidotāju saruna, kuras dalībnieki tiks aicināti dalīties iespaidos par “Teātra festivālā Nr. 1” pieredzēto.

“Teātra festivālu Nr. 1” rīko teātra nams “Jūras vārti”, Dirty Deal Teatro, Ģertrūdes ielas teātris un Rēzeknes teātris “Joriks”.

Atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds, Ventspils valstspilsētas pašvaldība, Ventspils Brīvostas pārvalde, British Council Latvija, Gētes institūts Rīgā, IETM.

Biļetes uz katru no izrādēm, kā arī festivāla abonements nopērkams “Biļešu Paradīzes”
tirdzniecības tīklā.