Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:127, Did:0, useCase: 3


Video: Unikāls video – kontrtenors Sergejs Jēgers izpilda sarežģītu Farinelli skaņdarbu

9. jūlijā 22. Starptautiskajā Senās mūzikas festivālā Rundāles pils Baltajā zālē kontrtenors Sergejs Jēgers iejutās slavenā itāļu operdziedātāja Farinelli jeb kristītajā vārdā – Karlo Broski lomā, kopā ar baroka orķestri „Collegium Musicum Riga” atskaņojot Farinelli un viņa brāļa Rikardo Broski kompozīcijas.

Pirms priekšnesuma diriģents Māris Kupčs atzina, ka leģendārais itāļu kontrtenors Farinelli šo kompozīciju rakstījis sev, tā ir ļoti sarežģīta, ar neiedomājamiem lēcieniem, un Sergejs Jēgers īsti nesaprotot, uz ko parakstījies.

9. jūlijā pārpildītajā Rundāles pils Baltajā zālē klātesošie pārliecinājās, uz ko spējīgs mūsu ģeniālais dziedātājs un Farinelli ārkārtīgi sarežģīto, vairāk kā 10 minūšu garo, dziedājumu sveica ar milzu ovācijām.

KultūrasVēstis.lv un EpadomiTV piedāvā ekskluzīvu šī priekšnesuma videoierakstu un diriģenta Māra Kupča teikto par kompozīciju.
Vērtējums: +4