Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:127, Did:0, useCase: 3


«Pērkons» aicina uz koncertu «Sapumpurots zars» Slampes Kultūras pilī

Redakcija
Redakcija

21. aprīlī plkst.19 Slampes Kultūras pilī notiks leģendārās grupas «Pērkons» koncerts, kuram dots nosaukums «Sapumpurots zars».

Pirms vairāk nekā četrdesmit gadiem dziedātāja Ieva Akuratere kādā pusnaktī nosapņoja, ka tolaik jaunizveidotā grupa jānodēvē par «Pērkonu». Šā «Pērkona» zibeņi, dārdi un palaikam romantiskais lietutiņš trāpīja mērķī toreiz un trāpa arī tagad, kad grupa «Pērkons», iespējams, ir vistitulētākā grupa Latvijā, jo tajā muzicē četri Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieki: Juris Sējāns, Raimonds Bartaševičs, Ieva Akuratere (viņa saņēmusi arī «Draudzīgā aicinājuma» medaļu) un Juris Kulakovs, kurš ir arī Līvānu goda pilsonis. Trīs no mūziķiem ir Jūrmalas goda pilsoņi un visi – apbalvoti ar Barikāžu piemiņas medaļām.

Šajā vakarā skanēs grupas radošās darbības laikā sakrātās un klausītāju iecienītās dziesmas: «Zaļā dziesma», «Slidotava», «Labu vakar», «Dziesma par sapumpuroto zaru», «Gandrīz tautasdziesma», «Mana dienišķā dziesma» un daudzas citas.

Koncertu gaidot, leģendārā «Pērkona» «tēvs» - komponists Juris Kulakovs teic: «Kamēr «Pērkons» būs spējīgs savienot daili ar spēku, tas turpinās dārdēt. «Pērkons» aizvien turpina nest nacionālo pašapziņu un aizvien skan kā no astoņdesmitajiem, kad roks turēja tautu pie cerības…»

Biļetes uz koncertu var iegādāties «Biļešu Paradīzes» tīklā.