Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:127, Did:0, useCase: 3


Nacionālā ierakstu kompānija SKANi paplašina žanrisko katalogu, izdodot albumu ar Imanta Kalniņa dziesmām

Redakcija
Redakcija

Nacionālā ierakstu kompānija SKANi 25. oktobrī laidīs klajā albumu Klusās dziesmas ar labi zināmām un iemīļotām Imanta Kalniņa melodijām un dziesmām dziedātājas Līgas Priedes un ģitārista, aranžētāja Andreja Grimma ieskaņojumā.

Dziedātāja Līga Priede par ieceri ierakstīt albumu norāda, ka “Andrejs bija tas, kurš pateica: darām! Man ir sapnis šīs dziesmas izspēlēt. Ar Andreja ģitārspēles rokrakstu. Izbraukājām ļoti daudz koncertus, un bija skaidrs, ka to visu vajadzētu ielikt skaistā rāmītī un nolikt uz galda, lai paliek kā atmiņa par brīnišķīgu piedzīvojumu gada, pat vairāku gadu garumā.”.
Albumā ieskaņota Imanta Kalniņa mūzika no filmām Ezera sonāte un Četri balti krekli, kā arī no izrādēm Kapteiņa Granta bērni, Mīla džezs un velns, Princis un ubaga zēns un Lilioms.

Ieskaņojumā piedalās arī mūziķi Ainārs Paukšēns (čells), Rasa Sofija Grimma (fagots) un Paula Ābele (dūdas).
“Paldies Imanta Kalniņa mūzikai – bākai, tās mestais stars ir pavediens, kas kopš bērnības neizdzēšami cauraudis mūsu mūžus!”, tā albuma anotācijā raksta Andrejs Grimms.

Īpašu animācijas video dziesmai Bāka, kas pieejams platformā YouTube, veidojusi albuma māksliniece Paula Ābele.
Albuma Klusās dziesmas atvēršanas koncerts Sapnis par baltu kuģi notiks 25. oktobrī plkst.20 Ķeguma Tautas namā, piedaloties dziedātājai Līgai Priedei un dziesmu aranžētājam, ģitāristam Andrejam Grimmam. Biļetes uz koncertu pieejamas iepriekšpārdošanā Ķeguma Tautas namā.

Tāpat albums Klusās dziesmas no 25. oktobra būs klausāms un lejupielādējams visās populārākajās mūzikas straumēšanās platformās, kā arī fiziski iegādājams Latvijas mūzikas ierakstu veikalos.