Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:127, Did:0, useCase: 3


Mūsdienu tautasdziesmas koncertuzvedumā “Laimes mātes krekliņā”

Redakcija
Redakcija

VEF Kultūras pils kolektīvi – vokālā studija “Momo”, deju studija “Ritms” un TDA “Zelta sietiņš”, kurus pārstāv 150 bērni un jaunieši, kopā ar profesionāliem mūziķiem Ilze Gruntes vadībā izveidojuši koncertuzvedumu visai ģimenei “Laimes mātes krekliņā”.

Ko nozīmē teiciens „laimes mātes krekliņā dzimis”?

Laimīgi nodzīvot dzīvi, saskaņā ar laiku, dabu un sevi. Turēt godā savas tautas un ģimenes vērtības, uzticēties pasaulei, spēt visās dzīves grūtībās palikt sirds skaidram un atgriezties šajā pasaulē no jauna.
Koncertuzvedumā radītas no jauna un aranžētas latviešu tautas dziesmas un dejas, kas laikmetīgā veidā atspoguļo cilvēka dzīves gājumu, salīdzinot ar gada ritējumu dabā. Uzvedumā uzsvērta paaudžu nozīme, ticība dabas un laika likumiem un dainu viedums, ko atklāj galvenie tēli un latviešu dievības.
Viens no centrālajiem simboliem koncertuzvedumā ir koks, kas, tāpat kā cilvēks, izdzīvo gadalaiku ritu: pavasaris – dzimšana, bērnība, vasara – jaunība, rudens – briedums, ziema – vecums. Otrs simbols Laima – cilvēka dvēseles gara gaismas nesēju un likteņa veidotāja.

Gaiša, gaiša uguns dega
Tumšajā kaktiņā
Tur Laimiņa mūžu raksta
Mazajam bērniņam

“Laimes mātes krekliņā” māca latviskās dzīves ziņas un mudina būt lepniem, ka piederam tik senai un nozīmīgai kultūrai. Koncertuzvedums palīdz izprast paaudžu paaudzēs mantotās sakrālās dzīves vērtības un aicina uzticēties sev un pasaulei,” uzsver projekta mākslinieciskā vadītāja Dace Kravale.

Radošā komanda:

• Muzikālais noformējums (aranžējums, oriģinālmelodijas) – Ilze Grunte, Dace Kravale
• Instrumentālā grupa – Ilze Grunte (ģitāra) Andris Grunte (kontrabass), Mārtiņš Linde (sitaminstrumenti), Edgars Kārklis (dūdas, akordeons, balss),Dace Kravale (kokle, balss)
• Režija un scenārijs – Valdis Pavlovskis, Dace Kravale
• Solisti – Laima Miltiņa, Salvis Sprūžs, Nikola Škutte, Svens Adviljons, Asnate Moiseja, Sanita Prese, Artūrs Ņikitins, Kristaps Kadiķis
• Horeogrāfija – Elīna Gaitjukeviča
• Scenogrāfija un gaismas – Egils Kupčs
• Video projekcijas – Krists Krūskops
• Māksliniece – Agnese Spridzāne
• VEF Kultūras pils vokālā studija „MOMO”, vadītāja Dagnija Kravale
• VEF Kultūras pils deju grupa „RITMS” – vadītāja Elīna Gaitjukeviča
• VEF Kultūras pils TDK “Zelta sietiņš” – vadītāja Baiba Šteina

“Laimes mātes krekliņā” pirmizrāde ceturtdien, 2. aprīlī plkst. 19.00 VEF Kultūras pilī, biļetes pieejamas https://www.bilesuparadize.lv/event...