Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:127, Did:0, useCase: 3


Video: MONTA iedzied duetu ar Kārli Būmeisteru

Redakcija
Redakcija
Dziedātājas un dziesmu autores Montas debijas minialbumu “Otra viņa” kompānija MicRec izdeva 2020. gadā, un šobrīd jaunā māksliniece ir jau ceļā uz pirmo lielo dziesmu albumu. Studijas darbi pie 12 jaunām dziesmām jau ir pabeigti. Dziedātājas kontā jau ir dueti ar citiem mākliniekiem, tostarp ar Zigfrīdu Muktupāvelu, bet jaunās dziesmas “Vieni” tapšanā piedalījies Kārlis Būmeisters, gan kā dziesmas dueta partneris, gan kā ieraksta studijas producents. Dziesmas mūzikas un vārdu autore ir pati Monta. Par pamatu ņemot fotogrāfa Jāņa Deinata veiktās fotogrāfijas, dziesmas teksta video izveidojis Kaspars Rudzītis (Dween Productions).

MONTA: “Pagājušajā gadā, ap šo pašu laiku, rakstot dziesmu, es vēl nezināju, ka tas būs duets un kur nu vēl ar Kārli. Es vienkārši daudz klausījos Kārļa mūziku, tuvojās ziema, bija pārdomu laiks, viņa mūzika runājās ar mani. Un tad man iešāvās prātā doma, ka ja jau man tik ļoti patīk Kārļa mūzika, tad man vajag ar viņu duetu. Šī dziesma ieskanējās kopā ar viņu manā galvā.”

Kārlis Būmeisters: “Latvijas mūzikā nemaz tik bieži nevaram sekot un vienlaikus arī turēt īkšķus par jauniem talantiem, kas paši mūsu acu priekšā aug, stiepjas un attīstās. Tādēļ arī sevī izjutu šo atbildību un labprāt piekritu, un ar prieku sadarbojos ar Montu, jaunu mākslinieci, kurai nav sveša, tā teikt, vecā skola. Attieksme kā mūzikas veidošanas pamatelements. Turklāt, ja tas iet kopā ar no dabas dotu brīnišķīgu lirisko tekstuālo sajūtu un balsi, kura gluži mierīgi iztiek studijā bez "autotune", tad man ir tikai papildus prieks muzikāli un aranžijas kontekstā pastāvēt šim darbam klāt, kuram ir visas tiesības kļūt par skaņdarbu, kuru radiostacijās varētu klausīties arī pēc 10 gadiem.”
Vērtējums: