Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:127, Did:0, useCase: 3


“Hāgenskalna muzikanti” aicina uz 25 gadu jubilejas koncertu

Redakcija
Redakcija

Pārdaugavas kultūras apvienība ielūdz uz kapelas “Hāgenskalna muzikanti” 25 gadu jubilejas koncertu 2023. gada 29. decembrī plkst 18.00 kultūras centrā „Iļģuciems”!

Kapela “Hāgenskalna muzikanti” šobrīd uzskatāma par vienu no spilgtākajiem tautas mūzikas žanra kolektīviem. Tās muzicēšanā apvienojas nesamākslota jaunrade, labas tradīciju zināšanas un izkopta individuālā meistarība. Ilgās un aktīvās darbošanās laikā kapela ir bijusi labs paraugs žanra attīstībai, veicinot atgriešanos pie kapelu muzicēšanai raksturīgā sadzīves repertuāra un individualizētas spēles manieres.
Ansambļa instrumentu sastāvs ir tradicionāls stīgu kapelas salikums, kas bijis izplatīts visā Latvijas teritorijā, bet īpaši Vidzemē – vadošā vijole, akordeons, kontrabass un pavadījuma cītara. Jāpiemin, ka dūru cītaras spēle ir arī viena no Latvijas nemateriālā kultūras mantojuma vērtībām. Hāgenskalna muzikanti ir starp pirmajiem, kas aizsāka mandolīnas atgriešanos Latvijas tradicionālās mūzikas vidē. Kapelas repertuārā ir gan tautā iemīļotas un labi zināmas, gan retāk dzirdētas dziesmas un 20. gs. pirmās puses populārās deju melodijas.
Kapelā muzicē: Zane Kriumane (vijole), Sandra Lipska (cītara), Ilmārs Pumpurs (kontrabass, mandolīna) un Rolands Zelčs (akordeons).

Šogad kapela Hāgenskalna muzikanti atzīmē 25. darbības gadu. Tam par godu kapela saviem klausītājiem sagatavojusi īpašu koncertprogrammu, kas aicina muzikālā pastaigā aizvadītā gadsimta 30. gadu Rīgā.
Vakara programmu vadīs aktieris Zigurds Neimanis, koncertā piedalīsies pianists Austris Kalniņš, programmu ar dejām kuplinās fokloras kopas “Dandari” dejotāji.

Ieeja ar ielūgumiem.
Ielūgumus uz koncertu varēs izņemt:
Kultūras centrā “Iļģuciems” no 11. decembra plkst. 10.00

Rīko Pārdaugavas kultūras apvienība