Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:127, Did:0, useCase: 3


Projekta „Vecāķi. Drošība. Kultūra.” ietvaros saulrieta koncerts Vecāķos

Redakcija
Redakcija

2024.gada 20. jūlijā no plkst. 11:00 līdz 12:00 Vecāķu pludmalē pie glābšanas stacijas (Selgas 23, Rīga) notiks ģimenēm paredzēts pasākums. Pasākums notiek sadarbībā ar Vecāķu glābšanas stacijas glābējiem un tā mērķis ir veicināt drošības apziņu un sagatavotību. Savukārt vakarā, plkst. 20.45 visi ir laipni gaidīti jau par tradīciju kļuvušajā Ērģeļmūzikas koncertā Vecāķu pludmalē - ’’Vecāķi. Saulriets. Ērģeles’’.

Programmas ietvaros paredzēta dronu demonstrācija, kuri palīdz pašvaldības policijas ikdienas darbā, kā arī glābšanas pasākuma prezentēšana uz ūdens. Tā ir lieliska iespēja ģimenēm uzzināt par jaunākajām drošības tehnoloģijām un vērot glābējus darbībā. Pievienojieties mums informatīvā un aizraujošā rītā, kas veltīts drošībai!
Vecāķu pludmalē gaidāms īpašs notikums – izcilās mākslinieces Ilonas Birģeles ērģeļmūzikas koncerts kopā ar vijolnieku Raimondu Ozolu. Koncertu vadīs Latvijas Radio 3 Klasika mūzikas žurnāliste, muzikoloģe un programmu vadītāja Inta Zēgnere.

Šis publiskais pasākums ir atvērts visiem interesentiem. Saulriets pludmalē, ko papildinās ērģeļmūzikas un vijoles melodijas, solās sniegt daudz pozitīvu emociju un neaizmirstamu iespaidu. Koncerts notiks pludmales zonā, piedāvājot unikālu iespēju baudīt mūziku dabas vidē.

Rūpīgi pārdomātā un daudzveidīgā programma būs saistoša visām paaudzēm un plašai mērķauditorijai. Koncerts ir piemērots arī ģimenēm ar maziem bērniem, jo bērni varēs spēlēties smiltīs, vienlaikus klausoties mūziku.

Ērģeļmūzikas koncerts ir lieliska iespēja popularizēt šo instrumentu un tā bagātīgo skanējumu ne tikai dievnamos, bet arī brīvā dabā. Latvija ir unikāla ar vairāk nekā 300 vēsturiskajiem ērģeļu instrumentiem, kas ir mūsu valsts un Rīgas simbols. Pateicoties mūsdienu tehnoloģijām, elektrisko ērģeļu izmantošana ļauj klausītājiem baudīt šo brīnišķīgo instrumentu arī āra pasākumos.

Šis pasākums sniegs lielisku iespēju Vecāķu iedzīvotājiem un viesiem baudīt ērģeļmūziku, vienlaikus stiprinot vietējo kopienu un radot saliedētības sajūtu. Aicinām visus piedalīties šajā skaistajā notikumā, izbaudīt brīnišķīgu mūziku un radīt neaizmirstamus mirkļus kopā ar ģimeni un draugiem.

Pasākuma norises vieta: Vecāķu pludmalē, pie glābšanas stacijas (Selgas 23, Rīga) abi pasākumi ir bez maksas.

Vairāk informācijas Vecāķu biedrība | Community Pasākumu atbalsta Rīgas dome Sabiedrības integrācijas projektu konkursa ietvaros.