Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:281, Did:0, useCase: 3


Antuāna Duanela kino skola jauniešiem un arī pieaugušajiem

Redakcija
Redakcija

Antuāna Duanela kino skola izsludina pieteikšanos uz nodarbībām jauniešiem, kā arī jaunizveidoto lekciju ciklu pieaugušajiem. Jaunākajiem kino entuziastiem vecumā no 12 līdz 16 gadiem lekcijas notiks katru otro ceturdienu no septembra līdz decembrim un būs veltītas dažādiem kino vēsturē būtiskiem darbiem, savukārt nodarbības pieaugušajiem norisināsies reizi mēnesī, ļaujot vairāk uzzināt par kino valodu un dažādiem žanriem.

Kinoteātrī Kino Bize organizētā Antuāna Duanela kino skola šogad uzsāks savu trešo mācību gadu. Kopā tiks organizētas 8 lekcijas jauniešiem vecumā no 12 līdz 16 gadiem, kā arī slēgtie kino seansi, kuru laikā būs iespējams iepazīties ar dažādām kino vēsturē nozīmīgām filmām un to autoriem. Tāpat šogad papildu klātienes nodarbībām jaunieši varēs apgūt kino kritiku, rakstot recenzijas, veidojot video esejas un podkāstu ierakstus. Lekcijas cikla ietvaros pasniegs filmu pētnieki un veidotāji: Viktors Freibergs, Daniela Zacmane, Dārta Ceriņa un Adriāna Roze. Jaunieši aicināti pieteikties neatkarīgi no to priekšzināšanām. Pirmā nodarbība plānota 9. septembrī.

Pēc pastāvīgiem lūgumiem organizēt kinolektoriju pieaugušajiem šogad kino skola ir paplašināta, piedāvājot arī četru lekciju ciklu kino interesentiem bez vecuma ierobežojuma. Nodarbības norisināsies reizi mēnesī un to laikā iemīļotie pasniedzēji Viktors Freibergs un Daniela Zacmane palīdzēs apgūt kino valodu, žanrus un noorientēties Eiropas kino viļņos, stilos. Lekcijas tiks papildinātas ar sarunām par filmām; pēc katras lekcijas klausītāji saņems teorētisko aprakstu, ieteikumus par lasāmo literatūru un ieteicamajām filmām.

Daniela Zacmane, Antuāna Duanela kino skolas līdzdibinātāja: “Esam sapratuši, ka daudzo pieejamo filmu jūklī ir nepieciešams pievērsties padziļinātai filmu analīzei, tālab ciklā jauniešiem ar nosaukumu “Filma tuvplānā” būs astoņas lekcijas – katra veltīta vienas kino vēsturē nozīmīgas filmas izpētei. Tāpat neizpaliks uzdevumi – reflektēt par redzēto un veidot dažāda formāta recenzijas. Otru jaunumu – kinolektoriju pieaugušajiem esam ieviesuši, atbildot uz daudzajiem pieprasījumiem, ko katru gadu saņēmām no jauniešu vecākiem un citiem interesentiem, kas vēlas vairāk izzināt kino. Beidzot mums ir izdevies kino skolu paplašināt arī šajā virzienā!”

Nodarbību plāns jauniešiem:
9. septembris pl. 17:00 – Viktors Freibergs. “Trakais Pjēro”, rež. Žans Liks Godārs
30. septembris pl. 17:00 – Dārta Ceriņa. “Kess”, rež.: Kens Loučs
14. oktobris pl. 17:00 – Adriāna Roze. “Ģenerālis”, rež.: Basters Kītons, Klaids Brakmans
28. oktobris pl. 17:00 – Daniela Zacmane. “Logs uz sētu”, rež.: Alfreds Hičkoks
11. novembris pl. 17:00 – Dārta Ceriņa. “Ābols upē”, rež.: Aivars Freimanis
25. novembris pl. 17:00 – Adriāna Roze. “Velosipēdu zagļi”, rež.: Vitorio De Sika
9. decembris pl. 17:00 – Daniela Zacmane. “Izklaides laiks”, rež.: Žaks Tatī
16. decembris pl. 17:00 – Dārta Ceriņa. “Fanija un Aleksandrs”, rež.: Ingmars Bergmans

Lekciju grafiks pieaugušajiem:
15. septembris pl. 18:30 – Viktors Freibergs. Kas ir “kino valoda”?
13. oktobris pl. 18:30 – Viktors Freibergs. Kā izprast kino?
17. novembris pl. 18:30 – Daniela Zacmane. Kino žanri un to pazīmes
15. decembris pl. 18:30 – Daniela Zacmane. Nozīmīgākie Eiropas kino stili un viļņi

Kino skolas lekciju ciklam iespējams pieteikties, rakstot uz kino@kinobize. Abonementa cena uz visām nodarbībām jauniešiem ir 100,00 Eur, savukārt pieaugušajiem – 60,00 Eur. Līdz ar abonementa iegādi kino skolas biedriem tiek piešķirtas atlaides pirkumiem kinoteātrī, kā arī vairākas brīvbiļetes uz klātienes seansiem. Pieteikties kino skolai būs iespējams līdz 7. septembrim. Vietu skaits ierobežots!

Lekcijas kinoteātrī būs iespējams apmeklēt personām, kuras ir vakcinētas pret Covid-19, kuras ir pārslimojušas Covid-19 pēdējo 6 mēnešu laikā vai ar negatīvu Covid-19 testu. Ierodoties uz nodarbībām būs jāuzrāda personu apliecinošs dokuments kopā ar derīgu digitālo Covid-19 sertifikātu.

Vairāk informācija par lekcijām un to norises laikiem: https://www.kinobize.lv/jaunumi/ant...

Projekts tapis ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.