Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:281, Did:0, useCase: 3


Video: Prezentē Andreja Ēķa un ukraiņu mākslas seriālu “Čornobiļa 2022. Iebrukums”

Redakcija
Redakcija
Iedvesmojoties no patiesiem notikumiem, tapis seriāls “Čornobiļa 2022. Iebrukums”, kas vēsta par trīs draugiem, kuri dodas ekstrēmā ceļojumā uz Čornobiļas slēgto zonu. Tur viņi piedzīvo Krievijas iebrukuma sākumu, kļūstot par ķīlniekiem un stājoties pretī briesmām, kas varēja pārtapt kodolkatastrofā. Seriāls no 26. aprīļa būs skatāms nākamās paaudzes televīzijā Go3, bet jau tagad ir iespēja noskatīties režisora Dmitro Malkova uzrunu Latvijas skatītājiem.

Stāsta galvenā varone ir latviešu blogere Santa, ko atveido Elīna Bojarkina. Viņa ir iepazinusies ar ekstrēmā sporta veida Slacklining entuziastiem Kasperu un Olesju, kuri regulāri apmeklē slēgto zonu, lai tur praktizētu savu aizraušanos. Kad viņi saprot, ka ir sācies iebrukums, patvērums tiek meklēts Čornobiļas AES, kur ātri vien ierodas Krievijas karaspēks un sāk diktēt savus noteikumus. Dienām un nedēļām ritot, Krievijas armijas puse kļūst arvien neparedzamāka un pasaule atkal nonāk pie jaunas kodolkatastrofas robežas. Seriāla producenti ir Andrejs Ēķis un ukrainis Vitalijs Dokalenko, kurš veidoja dokumentālo seriālu “Čornobiļa 2022”. Tajā apkopotie stāsti un liecības kalpoja par iedvesmu seriāla tapšanai.

28. martā kinoteātri “Forum Cinemas” notika seriāla pirmo divu sēriju prezentācija, kurā klātesošos uzrunāja arī režisors Dmitro Malkovs, kurš savulaik strādājis kopā ar Volodimiru Zelenski studijā "95. kvartāls", kur kopā veidoja dažādas komēdijas. Viņa emocionālās uzrunas vēstījums pasākumā bija tik spēcīgs, ka tika nolemts seriālam izveidot 0. epizodi, kurā režisors iepazīstina ar seriālu un tā tapšanas motivāciju.
Vērtējums: