Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:281, Did:0, useCase: 3


Video: Seriāls par “Estonia” traģisko likteni – jau drīzumā LMT Viedtelevīzijā un Tet TV+

Redakcija
Redakcija
16. oktobrī LMT Viedtelevīzijā un izklaides platformā Tet TV+ notiks ilgi gaidītā Somijas, Zviedrijas, Igaunijas un Vācijas kopīgi veidotā vērienīgā seriāla “Estonia” pirmizrāde. Seriāls atspoguļo trīs gadu desmitus senos traģiskos notikumus Baltijas jūrā – prāmja “Estonia” nogrimšanu, aiznesot dzelmē 852 dzīvības un kļūstot par 20. gadsimta lielāko katastrofu Baltijas jūrā, izmeklēšanu un izdzīvojušo cīņu par izglābšanos.

Pirms gandrīz 30 gadiem notikusī traģēdija tiek uzskatīta par 20. gadsimta otro lielāko kuģa katastrofu pēc “Titānika” bojāejas. Lai arī pagājis gana daudz laika un veiktas vairākas izmeklēšanas par notikušo, šis notikums joprojām uzdod vairāk jautājumu, nekā izdodas atbildēt. Liktenīgais notikums iemūžināts patiesos notikumos balstītā seriālā, kura astoņās 45 minūšu garajās sērijās traģiskais notikums tiek šķetināts gan no glābēju, gan izdzīvojušo kuģu apkalpes locekļu, pasažieru un viņu tuvinieku skatpunkta, gan arī no žurnālistu un trīs valdību - Zviedrijas, Somijas un Igaunijas kopīgi izveidotās izmeklēšanas komisijas redzespunkta. Katram ir stāstāms savs stāsts un atbildes, kā tas vispār varēja notikt. Lai noskaidrotu traģēdijas iemeslus, tika veikta izmeklēšana Igaunijā, Somijā un Zviedrijā. Prāmja nogrimšanas iemesli tiek meklēti vēl šodien, taču vētrainās nakts notikumi aizvien tīti noslēpumainības plīvurā.

Galvenajās lomās – Katja Vintere (Katia Winter), Jussi Nikila (Jussi Nikkilä), Pīters Andersons (Peter Andersson), Ārnds Šverings-Sonrejs (Arndt Schwering-Sohnrey), Pelle Heikila (Pelle Heikkilä) un citi. Filmēšana norisinājās pērn un šogad Zviedrijā, Somijā, Igaunijā, Vācijā un Beļģijā. Iespaidīgās ūdens ainas uzņemtas Briselē, vienā no Eiropā lielākajiem un labāk aprīkotajiem kino laukumiem.
Vērtējums: