Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:150, Did:0, useCase: 3


Aivars Leimanis Slovēnijā iestudējis baletu „Korsārs”

Redakcija
Redakcija

Aivars Leimanis Slovēnijā iestudējis baletu „Korsārs”
Skats no baleta „Korsārs”.
Slovēnijas Nacionālā teātra Mariborā publicitātes foto

Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis Slovēnijas Nacionālā teātra Mariborā baletā iestudējis Ādolfa Adāna baletu „Korsārs”. Jauniestudējuma muzikālais vadītājs ir Latvijas Nacionālās operas diriģents Farhads Stade. „Korsāra” uzvedums pirmizrādi piedzīvoja 8. aprīlī.

Mariboras baleta mākslinieciskais vadītājs Edvards Klūgs raksturo jauniestudējumu: „Ļoti priecājos, ka esam ieguvuši brīnišķīgu uzvedumu. Tam ir pavisam citādāka scenogrāfija un kostīmi nekā Rīgā, bet horeogrāfija ir tāda pati. Šī ir pirmā reize, kad iestudējam „Korsāru” – ne tikai Mariborā un Slovēnijā, bet visā bijušajā Dienvidslāvijā. Pirmizrādei bija lieli panākumi, uzvedums ir raisījis lielu publikas interesi, un dabūt biļetes uz „Korsāru” ir grūti. Saku lielu paldies Aivaram Leimanim, kas atsaucās manam piedāvājumam, kā arī viņa asistentēm no Rīgas – Aišai Silai un Elzai Leimanei. Mūsu mākslinieki viņus visus ir ļoti iemīļojuši.”

Aivars Leimanis augstu vērtē Mariboras baleta dejotāju māksliniecisko līmeni: „Man bija gandarījums strādāt ar ļoti motivētiem dejotājiem, vadošie solisti ir ļoti augstā līmenī. Šajā kompānijā dejo dažādu skolu pārstāvji, un mans uzdevums bija panākt vienotu stilu. Liels prieks bija arī par sadarbību ar scenogrāfu Huanu Guljermo un kostīmu mākslinieku Luku Dallalpi.”

Latvijas Nacionālajā baletā „Korsāra” pirmizrāde notika jau pirms divpadsmit gadiem, un iestudējums joprojām ir repertuārā. „Korsāra” viesizrādes notikušas Francijā, Spānijā, Portugālē, Horvātijā, Igaunijā, Itālijā un Maskavā. Šosezon pēdējā „Korsāra” izrāde Rīgā skatāma 16. aprīlī.