Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:9, Did:0, useCase: 3


Vai tā ir taisnība, ka dzīvu un dabīgu alu var pagatavot jebkurš cilvēks savas mājās?

Redakcija
Redakcija

Jā! Viss, kas ir vajadzīgs, tā ir silta un mājīga virtuve un nedaudz pacietības. Mūsu gadsimta strauji attīstošas tehnoloģijas dod iespēju jebkuram baudīt alu pagatavotu ar savam rokām.Pateicoties „Mājas Alus” tehnoloģijām alu var pagatavot jebkurā gada laikā, savā virtuvē, izmantojot vienkāršu aprīkojumu, sekojot elementārām instrukcijām.

Viss noslēpums ir jaunajā izejvielā. Tas ir simtprocentīgi naturāls alus iesala ekstrakts, kurš satur visus nepieciešamos ingredientus alus pagatavošanai – miežu iesalu un apiņus.

Atliek tikai izraudzēt alu – kas ir vienkārši izdarāms mājas apstākļos. Vajadzīgs tikai ūdens un cukurs. Ka arī paciņa ar augstas kvalitātes alus raugu, kas iet komplektā ar alus iesalu ekstraktu.

No vienas bundžas iesala ekstrakta Jūs varat iegūt 23 litrus alus! Dzīvu, nefiltrētu un bez konservantiem, pilnīgi atbilstošu Jūsu izvēlētai garšai.

Viss ir ļoti vienkārši

Pagatavošanas process ir ļoti vienkāršs. Tātad, Jums ir ekstrakta bundža. Vēl Jums būs nepieciešama rūgšanas tvertne uz 30 litriem (var uz 50 un pat uz 200 litriem). Klāt tvertnei iet vienkāršas ierīces: hidroaizvars – lai rūgšanas laikā tiek izvadīta ogļskāba gāze, krāns – lai ērtāk izrūgušo alu saliet pudelēs, cukura dozators un termometrs – lai kontrolētu temperatūru.

Rūgšanai ir ideāli piemērotas istabas temperatūra – 18-24 C. Ekstraktu sajauciet tvertnē ar ūdeni, pievienojiet cukuru un raugu, atstājiet raudzēties uz 5-7 dienam. Kad beigs izdalīties gāzes burbulīši alu var saliet pudelēs.

Ja Jūs vēlaties pārsteigt savus draugus un palutināt sevi, var izmantot speciālo pudeļu aizkorķējamo ierīci, nopirkt korķus, izdrukāt savas etiķetes – un Jums būs savas īpašas markas mājas alus!

Mājas alum, tāpat, ka alum, kas pagatavots ražotnēs, jānostāvas vismaz divas nedēļas. Tikai tad alus paliks caurspīdīgs, dzirkstošs un pieņems savu izteikto garšu un aromātu.

Ja Jums pietiks pacietības noturēt alu pudelēs vismaz vienu mēnesi, tad Jūs (degustācijas procesā sapratīsiet starpību starp labu un lielisku alu. Tik pat vienkārši ar to pašu aprīkojumu Jūs varat pagatavot sidru, kvasu un lielisku mājas vīnu.

Taču atcerieties, ka pārmērīgai alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alina Trifonova
SIA Majas alus
Dzirnavu iela 7, Rīga, LV-1010, Latvija
Tel. 67323324

     [+] [-]

, 2011-06-02 23:50, pirms 13 gadiem
Man patiik, ka pie jums var taadu veertiigu informaaciju ieguut.

     [+] [-]

, 2011-06-28 16:57, pirms 13 gadiem
Šie patiešām ir labie. Man labāk garšo pašu gatavots alus.

     [+] [-]

, 2011-06-28 16:58, pirms 13 gadiem
Man labāk garšo pašu gatavots alus. Uz Jāņiem pēdējā brīdī nekur nevarēja dabūt dzīvo alu