Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:373, Did:0, useCase: 3


Ansastasijas Bikovas gleznu izstādes “Kefīrs” atklāšana

Redakcija
Redakcija

Ansastasijas Bikovas gleznu izstādes “Kefīrs” atklāšana
Māksliniece Anastasija Bikova

Kārsavas Mūzikas un mākslas skolā 8. aprīlī plkst. 15:00 notiks Anastasijas Bikovas gleznu izstādes “Kefīrs” atklāšana. “Kefīrs ir veselīgs un palīdz ķermenim pārstrādāt barību, tāpat arī māksla ir veselīga cilvēka izaugsmei un palīdz sagremot dzīves rūgtumu”, tā par izstādes kopējo ideju teic jaunā māksliniece.

Anastasija Bikova (1990) pamatskolas gaitas sākusi Viļņā, Lietuvā, bet kopš 2001. gada ir kārsaviete. Pēc Kārsavas vidusskolas un Kārsavas Mūzikas un mākslas skola beigšanas (2007), absolvējusi Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas Metālizstrādājumu dizaina programmu (2011), šobrīd turpina studijas Latvijas Mākslas akadēmijas Latgales filiāles Glezniecības apakšnozarē.

Jaunā māksliniece uzkrājusi diezgan plašu radošo, sociālo un darba pieredzi, studiju laikā iesaistoties un vadot dažādus projektus, piedaloties un organizējot izstādes un pasākumus, izejot apmācības Zemessardzē un strādājot ārzemēs (Lielbritānijā, Kiprā), attīstījusi spēju brīvi integrēties daudzkultūru vidē, sarunvalodā brīvi pārvalda 6 valodas – krievu, latviešu, angļu, lietuviešu, poļu un baltkrievu.

Kopš studijām Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolā māksliniece aktīvi piedalās kopējās izstādēs un mākslas plenēros, regulāri veido radošās gleznieciski muzikālās performances un iesaistās dažādos pilsētas kultūras pasākumos, kopā ar citām māksliniecēm veidojusi vairākus sienas gleznojumus.

Šobrīd paralēli šai izstādei Anastasija Bikova piedalās arī žūrētā Latgales reģiona mākslinieku darbu izstādē UNTITLED 2016 Marka Rotko mākslas centrā, kas Daugavpilī apskatāma no 24. aprīļa līdz 10. jūlijam.

Izstāde Kārsavas Mūzikas un mākslas skolā būs apskatāma no 8.aprīļa līdz 13.maijam.

Ieeja tajā ir bez maksas.