Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Rīgas Sv. Pētera baznīcā skatāma izstāde “Mūžīgi Čaks”

Redakcija
Redakcija

Rīgas Sv. Pētera baznīcā līdz 2022. gada 31. janvārim skatāma Latvijas Nacionālā arhīva un Rīgas Sv. Pētera baznīcas pārvaldes veidotā dokumentāro liecību izstāde “Mūžīgi Čaks” – veltījums Aleksandra Čaka 120. jubilejā.

Izstādē “Mūžīgi Čaks” tiek atklāts mūžīgais, pārlaicīgais dzejnieka daiļradē – tas, kas paliek nemainīgs un saprotams neatkarīgi no laikmeta un paaudzes, kurai pieder tās lasītājs, no dvēseles visnoslēpumainākajiem pārdzīvojumiem A. Čaka mīlas lirikā, Rīgas tēlojumiem, līdz nacionālā pašapziņas, tēvzemes mīlestībai, ziedošanās un varonības tēmai.
Latvijas Nacionālā arhīva dokumentārais mantojums dod iespēju izstādes apmeklētājiem arī vizuāli ieraudzīt Rīgu un tās ļaudis A. Čaka daiļrades tapšanas laikā, rosinot interesi par dzejnieka personību, daiļradi, personības un laikmeta attiecībām. Popularizē Latvijas kultūrvēsturisko mantojumu un Rīgas tēlu, kam A. Čaka daiļradē ir īpaša nozīme. Izstādē eksponēti daudzveidīgi gan formas, gan satura ziņā dokumenti, kas skatītājiem tiek piedāvāti, izmantojot īpašus scenogrāfiskus un audiovizuālus risinājumus.

Izstāde iepazīstina ar Latvijas Nacionālā arhīva uzkrāto daudzveidīgo dokumentu klāstu par dzejnieka, tulkotāja A. Čaka personību, laiku, kurā viņa daiļrade tapusi, darbu ekranizāciju (animāciju) un iestudējumiem. To bagātina materiāli no Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa Teātra muzeja, Latvijas Radio un Latvijas Televīzijas arhīviem, Liepājas teātra un Dailes teātra.

Apmeklējot izstādi Rīgas Sv. Pētera baznīcā, jāuzrāda derīgs vakcinācijas vai Covid-19 pārslimošanas sertifikāts. Bērniem no 12 gadu vecuma jāuzrāda testēšanas sertifikātu vai laboratorijas izziņu par pēdējo 72 stundu laikā veiktu skrīninga testu ar negatīvu rezultātu. Bērniem līdz 12 gadu vecumam ieeja bez testa. Iekštelpās ir jāievēro 2 metru distance vienam no otra un jālieto sejas maska, kas nosedz muti un degunu. Apmeklētāji ar elpceļu infekcijas slimības pazīmēm iekštelpās netiek ielaisti.