Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Aicina uz Pjotra Kirjušas izstādi “#mezs” galerijā “Istaba”

Redakcija
Redakcija

No 12. līdz 19. aprīlim galerijā “Istaba” – Pjotra Kirjušas izstāde “#mezs”. Šīgada februārī producentu kompānijas “katlz.riga” Instagram profilā sākās pirmā instagramseriāla “#mezs: лес” publikācija IGTV formātā. Izstāde būs šī projekta radīšanas brīžu dokumentāla un mākslinieciska fiksācija, to varēs apskatīt caur galerijas skatlogiem, savukārt īpašos vakara seansos pēc iepriekšēja pieraksta varēs tikt pie teātra binokļa, lai labāk aplūkotu detaļas. Izstādē piedalīsies seriālā iesaistītie aktieri. Informācija par performanču norisi – kompānijas “katlz.riga” un galerijas “Istaba” sociālajos tīklos.

Instagramseriāls “#mezs: лес” ir pirmais vairāksēriju tiešsaistes darbs, kas tapis pēc mūsdienu dramaturga lugas. Krievu dramaturģe Poļina Borodina lugu “Mežs” uzrakstīja pagājušā gada vasarā eksperimentālajai teātra laboratorijai Krasnojarskā. Varoņu monologu virkne, kurā tiek izstāstīts pazudušas studentes stāsts, ved izmeklētāju un arī skatītāju no viena liecinieka pie nākamā, no viena ieraksta telefonā pie cita. Pamazām izrādās, ka meitene dzīvojusi starp cilvēkiem, kas viņu nemaz nav pazinuši. Izmeklētājs sāk viņu labāk izprast un novērtēt, iepazīdams caur netiešu informāciju.

Seriālu iecerējuši un veido režisore Liena Šmukste, mākslinieks Pjotrs Kirjuša, producente Jevgeņija Šermeņeva. Seriāla aktieri: Valentīns Novopoļskis, Guna Zariņa, Sandija Dovgāne, Anatolijs Fečins, Jūlija Berngardte, Ivans Streļcovs, Jana Ļisova un Andris Keišs. Seriāla galvenā īpatnība ir katras sērijas ieraksta formāts – ir izmantoti tikai viedtālruņi, aktieri patstāvīgi ieraksta savus audio monologus, kas, samontēti ar vizuālo materiālu, atšķiras katrā sērijā, neilustrējot sižetu tieši, bet radot atmosfēru.

Mākslinieks Pjotrs Kirjuša šajā projektā filmē video, fotografē un zīmē. Izstāde galerijā “Istaba” kļūs par seriāla tapšanas procesa dokumentālo liecību. Tā ir laika josla, kurā paralēli noris divas mākslinieka dzīves līnijas – radošā un ikdienišķā. Skatītājs varēs sekot līdzi projekta radīšanas sižetam un salīdzināt to ar notikumiem mākslinieka dzīvē, savā ziņā kļūt par seriāla galvenā varoņa – izmeklētāja alter ego.