Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:123, Did:0, useCase: 3


Radošā apvienība SPIEDIENS izziņo 9. sezonas pirmās izrādes

Redakcija
Redakcija

Septembra vidū radošā apvienība SPIEDIENS ar improvizācijas šovu draugu un atbalstītāju lokā uzsāka savu nu jau 9. sezonu. Šo gadu improvizatori sāk ar jaunām izrāžu vietām un formātiem. Pirmās izrādes jau drīzumā – 5. oktobrī, 26. oktobrī un 9. novembrī lieliskās īsās formas SPIEDIENS izrādes, savukārt 17. oktobrī gaidāma improvizācijas delikatese – garās formas izrāde LIFTS.

Īsās formas improvizācijas šova SPIEDIENS aktieru rindas jaunajā sezonā papildina spēkavīrs Raivis Vidzis, jaunākais no brāļiem Kozlovskiem – Jānis, kā arī Gatis Kurzemnieks, ko līdz šim redzējām tikai garās formas improvizācijas teātra LIFTS izrādēs. Lai viss būtu oficiāli, atklāšanas izrādēs beigās jaunie aktieri deva zvērestu, ko papildināt palīdzēja sanākušie viesi.

Mainījušās arī izrāžu norises vietas. SPIEDIENS šovi šajā sezonā notiks klubā First Mir, Andrejostas ielā 2k – 3. Savukārt LIFTS izrādes turpmāk būs skatāmas Kino galerijā K Suns, Elizabetes ielā 83/85.

Šajā sezonā tiekamies SPIEDIENS šovos, kas veidoti īsās formas improvizācijas teātra stilā, iekļaujot šova elementus. Izrāde sastāv no īsiem, iepriekš nesagatavotiem skečiem, kuru galvenās vadlīnijas ietekmē skatītāji. Improvizācija teātra garā forma LIFTS ir īpašs piedzīvojums žanra cienītājiem. Tā ir daudz dziļāka un plašāka stāstu pasaule, izmantojot stāsta dramaturģijas elementus. Vēl Spiediens aktieri šajā sezonā dalīsies ar zināšanām un pasniegs meistarklases. Tā būs lieliska iespēja visiem, kas grib apgūt improvizācijas tehnikas, atmest kaunu, uztrenēt drosmi un labi pavadīt laiku.

Pilnīgs jaunums ir LIFTS pop up izrādes – aktieri izvēlas pilnīgi netipiskas vietas izrādei un veido stāstus tā, kā to dzīvē darītu tie cilvēki, kuri tur strādā vai viesojas, savukārt skatītājiem ir iespēja vērot izrādes netipiskās vidēs. Pirmā izrāde notika vīna bārā “Garage” un gan skatītāji, gan aktieri pēc jaunā formāta izmēģināšanas viennozīmīgi izlēma, ka šādas izrādes nepieciešams organizēt arī turpmāk.

Vairāk informācijas par izrādēm un biļetes iespējams iegādāties mājaslapā spiediens.com