Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:424, Did:0, useCase: 3


“Mansards” izdod zviedru autora Stefana Anhema kriminālromānu “Izsvītrotie”

Redakcija
Redakcija

Par izcilu mūsdienu kriminālliteratūras paraugu dēvētais romāns “Izsvītrotie” stāsta par klasesbiedriem, kuri pēc vairākiem gadiem sāk maksāt par saviem grēkiem. “Izsvītrotie” ir Stefana Anhema pirmais kriminālromāns latviešu valodā, to no zviedru valodas tulkojusi Ieva Lešinska.

Stefans Anhems (Stefan Ahnhem) dzimis 1966. gadā. Vairāk nekā 20 gadu strādājis par scenāristu, šajā desmitgadē Anhems kļuvis par vienu no visveiksmīgākajiem zviedru kriminālromānu rakstniekiem, kura darbi tiek tulkoti un izdoti visā pasaulē.

“Izsvītrotie” ir pirmais romāns sērijā par kriminālizmeklētāju Fabianu Risku un viena no slavenā, tā dēvētā skandināvu noir saraksta grāmatām. Kopš 2014. gada autora Stefana Anhema vārdu min līdzās tādiem pasaules slavu ieguvušiem autoriem no Zviedrijas kā Lārss Keplers un Hennings Mankels.
Neviens nekad nav nogalinājis visu klasi.
Kriminālizmeklētājs Fabians Risks meklē slepkavu, kas apņēmies pabalējušā klases fotogrāfijā redzamās sejas izdzēst pavisam. Viņš ir kā rēgs, izvairīga būtne, kas vienubrīd, šķiet, ir izstieptas rokas attālumā, bet citubrīd izgaist kā dūmi. Varbūt tieši tāds viņš arī izskatās?
“Sūna ap plāksni bija pagalam, taču tā, kura auga viņa ķermeņa ēnā, bija dzīva un veselīga. Tā bija izveidojusi cilvēka kontūru, tā ka izskatījās — kāds guļ zem plāksnes, kaut gan tur bija tikai sūna. Saproti? Grūti to tā paskaidrot.”
Fabians pamāja. Viņš saprata. “Tas acīmredzot ir viņš pats.”
“Kurš? Noziedznieks?”
“Tas bija viņa pašportrets. Viņš grib, lai redzam viņu tādu.”

Grāmatu meklē Grāmata / Apgāds Mansards grāmatnīcās un bibliotēkās visā Latvijā.