Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:425, Did:0, useCase: 3


Liepājas muzejā atvērs grāmatu par rakstainām suitu zeķēm

Redakcija
Redakcija

5. aprīlī plkst. 17 Liepājas muzejā Kūrmājas prospektā 16/18 svinīgi atvērs Liepājas muzeja Kurzemes tautas tērpu informācijas centra vadītājas Lias Monas Ģibietes grāmatu “Rakstainās suitu zeķes”.

Grāmatā Lia Mona Ģibiete apkopojusi sava vairāku gadu pētījuma materiālus par suitu rakstainajām zeķēm. Plašais rakstu klāsts, zīmējumi un fotogrāfijas pretendē uz adītāju “praktiskās rokasgrāmatas” vietu, un tā būs ļoti noderīga profesionālām adīšanas meistarēm.

Grāmatu veido trīs daļas – stāsts par seno un mūsdienu suitu zeķi, autores izveidotā zeķu rakstu kolekcija un Latvijas muzeju krājumos glabātās vēsturiskās suitu zeķes.

Grāmatas centrālā un galvenā daļa veltīta autores izveidotajai suitu zeķu rakstu kolekcijai, sniedzot pārskatāmu priekšstatu par raksturīgajiem suitu zeķu veidiem. Zeķu rakstu kolekcija iepazīstina ar spilgto krāsu salikumu, katras zeķes izcelsmi un rakstu tehniskajiem zīmējumiem.

Rūpīgi veiktais pētījums noteikti palīdzēs adīšanas cienītājām orientēties bagātīgajā zeķu rakstu pūrā.
Īpaši vērtīgi ir grāmatā vienuviet skatāmie materiāli no Latvijas Nacionāla vēstures muzeja, Kuldīgas, Alsungas un Liepājas muzejiem kā arī suitu zeķes no privātkolekcijām un izstādēm.

“Rakstainās suitu zeķes” ir Latvijas Nacionālā kultūras centra izdevums. Tas lasāms latviešu un angļu valodā. Grāmatu veidojusi profesionāla komanda - redaktore Elita Priedīte, mākslinieks Mareks Hofmanis, fotogrāfs Valdis Rūdolfs Ģibietis, tulkotāja Dārta Rīna.

Grāmata būs pieejama tirdzniecībā Liepājas muzeja kasē, muzeja darba laikā.