Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:425, Did:0, useCase: 3


Pie lasītājiem nonākusi LSPA profesores grāmata "Vieglatlētika"

Redakcija
Redakcija

Pie lasītājiem nonākusi LSPA profesores grāmata "Vieglatlētika"
Foto: Andris Pimenovs

Pirmdien – 21.martā, ceļu pie lasītājiem uzsākusi Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) profesores un treneres, ar vairāk nekā trīsdesmit gadu darba pieredzi, Ilzes Avotiņas sarakstītā grāmata „Vieglatlētika”, kas veltīta visu vieglatlētikas disciplīnu apguvei. Grāmata ir bagātīgi ilustrētu, turklāt visām vieglatlētikas disciplīnām izveidota īpaša datorgrafika, izmantojot cilvēku animēšanas programmatūru.

Atvēršanas svētkos grāmatu pirmie apskatīja un saņēma sporta federāciju pārstāvji, sporta skolu treneri, kā arī Latvijā vadošo sporta organizāciju – Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP), Latvijas Olimpiskās komitejas, Olimpiskās vienības, LSPA un citu sporta organizāciju speciālisti.

Grāmatas atvēršanas svētkos Latvijas Sporta federāciju padomes prezidents Einars Fogelis uzsvēra, ka grāmata ir pirmais nopietnais iespieddarbs kopš pagājušā gadsimta astoņdesmitajiem gadiem par tik nozīmīga sporta veida apguves metodiku: „Ceru, ka jaunais izdevums būs labs palīgmateriāls treniņos ikvienam vieglatlētikas un arī citu sporta veidu treneriem.”

Savukārt Ilze Avotiņa, prezentējot savu grāmatu, izteica cerību, ka: „Treneri saņemsies un apkopos savu ilggadējo darba pieredzi jaunās, vieglatlētikai un citiem sporta veidiem veltītās, grāmatās,” kā arī pateicās visiem kolēģiem un vieglatlētikas darba entuziastiem, kuri viņu atbalstījuši un palīdzējuši grāmatas tapšanā.

Arī Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidents Guntis Zālītis norādīja: „Izdevums lasītājiem sniegs labu iespēju izprast, cik vieglatlētika ir vienkāršs sporta veids, bet cik sarežģīts sacensību rīkošanas un augstu rezultātu sasniegšanas līmenī.

Cietos vākos iesietais, 160 lapaspuses biezais izdevums, ar vairāk nekā 500 vieglatlētiku ilustrējošiem attēliem, apkopo sporta soļošanas, skriešanas, lēkšanas, mešanas un daudzcīņas attīstības vēsturi, rekordus, izpildes tehniku un vingrinājumus šo disciplīnu mācīšanai. Autore savā darbā balstījusies uz teorētiskajiem pētījumiem un pašas praktisko pieredzi darbā ar jauniešiem.

Grāmatā „Vieglatlētika” iekļautie vingrinājumi piemēroti vieglatlētikas apguvei skolā un sporta interešu izglītības iestādēs; tie ir nepieciešami un noderīgi arī treneriem, kas nodrošina sportistu optimālu, vispusīgu fizisko attīstību dažādos sporta veidos, kā arī būs noderīgi pašiem sportistiem.

Grāmata sniedz ieskatu arī sporta veida sacensību noteikumos. Tās noslēgumā pievienota biežāk lietoto vieglatlētikas terminu vārdnīca angļu valodā un sporta veida klasifikācijas fragmenti sporta soļošanā, skriešanas, lēkšanas un mešanas disciplīnās. Klasifikācija ļaus lasītājam novērtēt personīgos rezultātus un rast priekšstatu par kvalifikācijas normatīvu līmeni, lai izcīnītu iespējas piedalīties dažāda līmeņa vieglatlētikas sacensībās līdz pat dalībai Olimpiādes spēlēs.

Grāmatas maketu un māksliniecisko konceptu veidoja aģentūras „DUE” radošais kolektīvs, bet iespieda „PNB Print” tipogrāfija.

Sākot ar 22.martu, izdevumu būs iespējams iegādāties LSPA bibliotēkā. Grāmatas cena – 20.00 EUR.

Ilzes Avotiņas iespieddarbs tapis ar Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) un Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) atbalstu. LSPA, LSFP un LVS sadarbības mērķis ir veicināt sporta nozares attīstību, sekmēt nepieciešamās sporta metodiskās literatūras izstrādi un izdošanu.