Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:121, Did:0, useCase: 3


Ko darīt, lai izvairītos no sāpēm mugurā un locītavās

Redakcija
Redakcija

Nevēlaties ar gadiem iegūt problēmas ar mugurkaulu un locītavām? Izpildiet stiepšanās vingrinājumus!

Viens no svarīgākajiem faktoriem, kas ietekmē cilvēka labsajūtu un liek visu mūžu justies jaunam un veselam, ir lokanība. Taču tieši tai cilvēki aizmirst pievērst uzmanību visbiežāk, atceroties vien tad, kad jau ir par vēlu- radušās sāpes mugurā un locītavās. Ko darīt, lai mums nekad nebūtu jāpiedzīvo šāds brīdis?

1. Obligāti kārtīgi izstaipieties vismaz divas reizes dienā- no rīta pēc pamošanās un vakarā pirms gulētiešanas. Būtu labi, ja jūs to darītu arī pirms un pēc nogurdinošām nodarbībām.

Veiciet stiepšanos lēnām, paliekot sasprindzinātā stāvoklī tikai dažas sekundes, tad atbrīvojieties. Elpošanai visu laiku jābūt brīvai. Tikai nepārcentieties, izpildot stiepšanās vingrinājumus,- mocīt savu ķermeni nav vajadzības..

2. Jūs varat izmantot jogas pieredzi, iemācoties dažus jaunus stiepšanās vingrojumus, ko piedāvā jogas meistare Baiba Kranāte. Tie visi ir viegli izpildāmi mājas apstākļos. Pie kam izpildot jogas vingrinājumus, jūs palīdzēsiet saglabāt ne tikai sava ķermeņa vingrumu un muskuļu elastību, bet arī atrisināsiet daudzas citas dzīves problēmas.

1.nodarbība atrodama šeit

2. nodarbība atrodama šeit

3.nodarbība atrodama šeit

3. Pirms stiepšanās, ja pēc tam vēl sekos vingrojumu komplekss, vispirms noteikti iesildieties, izmantojiet vieglus fiziskus vingrinājumus, piemēram soļošanu, roku un ķermeņa apļošanu, roku un kāju vēzienus. Pēc iesildīšanās izstaipieties, tad varat uzsākt vingrojumu kompleksu, kura nobeigumā vēlreiz izstaipieties. Izstaipīšanās palīdz saglabāt muskuļu elastību.

4. Ja fiziski savu ķermeni neesat nodarbinājuši jau gadiem ilgi, stiepšanos sākumā vēlams papildināt ar masāžu.