Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:85, Did:0, useCase: 3


Kā šķirt laulību gudri

Šķiršanās vienmēr ir grūta, un reizēm paiet pat vairāki gadi, līdz tiek pieņemts galīgais lēmums, bez tam krīzē kā ar lakmusa papīru iekrāsojas mūsu attiecību patiesums, vērtība un iespējamā tālākattīstība. Tomēr, izlemjot spert šo smago soli, der atcerēties - jo labāk būsi šim notikumam sagatavojusies, jo gludāks būs arī process.

Šķiršanās prāva noteikt atšķirsies pārim, kas nodzīvojis kopā gadu, kam nav kopīgas mantas un bērnu, atšķirsies arī pārim, kas kopā nodzīvojis 10 gadus un kam ir mazi bērni, kā arī pārim, kas šķiras pēc 25 gadu kopdzīves, kam bērni ir lieli un galvenās problēmas var izrādīties tieši mantiskās. Tomēr, lai arī cik atšķirīgi var likties gadījumi, pastāv daži ieteikumi, kas der visiem.

Konsultējies ar juristu.
Ja tev ar laulāto ir kopīgi bērni un īpašums, visgudrākais ir prasīt padomu juristam. Var jautāt arī paziņām, kam ir bijusi līdzīga pieredze, tāpēc neskopojies, ja tiek piedāvāta stingra, legāla palīdzība. Ja būs nepieciešams advokāts, mēģini tam atlicināt naudu, lai varētu veikt priekšapmaksu, kas bieži tiek prasīta. Šādās situācijās mēģināt iztikt bez jurista var būt tas pats, kas pašai veikt aklās zarnas operāciju.

Apkopo dokumentus.
Pagatavo kopijas no trīs pēdējo jūsu laulības gadu kontu izrakstiem, rēķiniem, īres un komunālajiem maksājumiem, nomaksātajiem nodokļiem. Tas viss būs vajadzīgs advokātam.

Slēdz kopīgo kredītkarti.
Ja kredītkartes ir uz jūsu abu - tava un tava vīra vārda -, tu joprojām esi atbildīga par jebkuriem izdevumiem, ko veicis tavs vīrs. Ja izdevumi netiek atmaksāti, tie var parādīties tavā kredīta ziņojumā. Atver pati savu bankas kontu un kredītu.

Veic mājas un īpašuma revīziju.
Tas ļaus labāk saprast, kas tieši ir dalāms. Uzraksti visu, ko zini par saviem uzkrājumiem un parādiem, un apzini visus, kas varētu būt liecinieki. Informācijas juristam nekad nevar būt par daudz.

Izvēlies savu īpašumu uzmanīgi.
Pieprasot nepareizu īpašumu, tas var maksāt naudu. Piemēram, ja tu noteikti gribi paturēt ģimenes māju vai dzīvokli, atceries, cik tas izmaksās. Cik maksās apkure, apkope, apdrošināšana, nodokļi utt. Šodien pārdot īpašumus arī nav viegls darbs, un visi ar pārdošanu saistītie izdevumi būs jāveic tev pašai.

Domā, kas tev sniegs emocionālo atbalstu.
Izvēlies draugus, kam patiesi vari uzticēties! Nekad nevar zināt, kurš apmetīs kažoku otrādi un vēlāk liecinās pret tevi.

Nonākot situācijā, no kuras vienīgā izeja ir šķiršanās, svarīgi ir būt praktiskai un racionālai.

Lietas, ko nedrīkst darīt.

- Neatstāj pašplūsmā šķiršanās juridiskos jautājumus.
- Neizvācies no mājām, ja vien nebaidies no vardarbības, prasi padomu advokātam, pirms pamet mājas.
- Nemēģini visu paveikt pati, dažkārt nepieciešami eksperti vai grāmatvedis, īpašumu novērtētājs u.c. Uzskatot, ka visu vari paveikt pati, var izrādīties, ka tomēr darbojies neproduktīvi un nepareizi.
- Neizmanto to pašu advokātu, ko tavs vīrs. Iespējams, ka pastāvēs interešu konflikts. Parasti gan juristi nepārstāv abas puses vienlaikus.
- Neizvirzi atriebību par šķiršanos mērķi.
- Nesalīdzini savu šķiršanos ar citu šķiršanās lietām. Katrai ir savi fakti un notikumu gaita.
- Nesaki neko sliktu par savu vīru bērnu klātbūtnē, tas gluži kā bumerangs var negaidīti trāpīt tev pašai. Šķiršanās ietekmēs tevi emocionāli, tiesiski un finansiāli. Lai gan pieņemt lēmumu par šķiršanos nav viegli, apzinoties iespējamās kļūdas un ievērojot šos padomus, lietu vismaz var nesarežģīt.

     [+] [-]

, 2010-10-21 12:42, pirms 14 gadiem
paldies par padomiem

     [+] [-]

, 2010-10-21 23:41, pirms 14 gadiem
Labprāt parunātu par šo pašu tēmu

     [+] [-]

, 2010-10-21 23:44, pirms 14 gadiem
skumja tēma

     [+] [-]

, 2010-10-21 23:58, pirms 14 gadiem
ja

     [+] [-]

, 2010-10-22 00:26, pirms 14 gadiem
Dzīvē notiek visādas lietas gan labas, gan vēl labākas