Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:380, Did:0, useCase: 3


Desmit iemesli, kāpēc tiek dibinātas ģimenes

Kādi gan ir desmit galvenie iemesli, pēc kuriem vadoties, tiek dibinātas ģimenes? Lai iegūtu šo iemeslu pilnīgāku ainu, salīdzināsim sieviešu un vīriešu uzskatus par katru no šiem iemesliem, tāpat arī paanalizēsim situāciju.

1. Laulība «iekrišanas» dēļ

Ko domā vīrietis
«Kā kārtīgs cilvēks, es precēšos. Es neesmu pārliecināts, ka esmu gatavs mīlēt šo sievieti visu dzīvi, bet kādreiz taču ir jānostabilizējas. Bet šajā gadījumā puse no darba jau ir padarīta. Vēl jo vairāk tāpēc, ka lielāko daļu no rūpēm par bērnu uzņemsies sieva un vecāki».

Ko domā sieviete
«Tas ir brīnums - man būs bērns! Tagad mēs ar mīļoto esam saistīti uz mūžu, un viņa pienākums ir līst ārā no ādas, lai mūs ar mazuli nodrošinātu ar visu nepieciešamo».

Kā ir patiesībā
Nevēlama grūtniecība liek domāt par partneru mazo pieredzi un bezatbildību. 80 procenti no laulībām «iekrišanas» dēļ izjūk, turklāt tas notiek pirmajos trīs gados. Sievietes ātri samierinās ar mātes lomu, bet vīriešu vecāku instinkts ir attīstīts daudz vājāk. Tas ir pārāk nedrošs materiāls, lai no tā būvētu ģimeni.

2. Laulība stabilitātes dēļ

Ko domā vīrietis
«Apnicis katru vakaru domāt par to, ka neviens mani nesamīļos. Iegādāšos mājā sievieti, kura nekad neatteiks».

Ko domā sieviete
«Vēlos, lai man līdzās būtu cilvēks, kurš mani izklaidēs un kuram es varēšu «izkratīt» sirdi. Cik tas ir brīnišķīgi - katru vakaru klausīties viņa atzīšanos mīlestībā!»

Kā ir patiesībā
Šādā laulībā katrs domā tikai par personīgo labklājību. Ļoti liela iespējamība, ka šie egoistiskie cilvēki ļoti ātri sāks neieredzēt viens otru un mocīsies no nepārejošas garlaicības ģimenes lokā.

3. Alkas pēc patstāvības

Ko domā vīrietis
«Apnicis dzīvot pēc vecāku norādījumiem. Ne jau uz mūžu man ir jābūt «memmes dēliņam»! Es jau esmu patstāvīgs un pieaudzis vīrietis. Lai tagad sieva man taisa ēst un mazgā drēbes».

Ko domā sieviete
«Es pierādīšu vecākiem un draudzenēm, ka varu būt laimīga. Viņi mani neuztver nopietni, bet tagad redzēs: es būšu daudz labāka sieva un saimniece nekā citas».

Kā ir patiesībā
Ja jaunajam pārim nav savas dzīves vietas, znots pārvācas pie sievastēva un sievasmātes, kur tūlīt viņš tiek pakļauts nežēlīgai kritikai par savu dzīves veidu. Bet jaunā sieva, tā vietā, lai baudītu jauno dzīvi, ir spiesta pastāvīgi mierināt savu vīru un savus vecākus.

4. Laulības gēnu dēļ

Ko domā vīrietis
«Sievai ir jābūt skaistai un veselai - es vēlos, lai man būtu vesels bērns, kuram dzīvē visi ceļi būtu atvērti. Es taču nevaru likt vilties tēvam un mātei - viņi uz mani tā cer».

Ko domā sieviete
«Dzemdēt vajag jaunībā, - ja trāpās vērā ņemams vecis, ir jāprecas. Vismaz bērni būs skaisti. Bet, ja viņš izrādīsies nelietis, -patriekšu un bērnus audzināšu pati».

Kā ir patiesībā
Laulība, kas balstīta uz tik rasistisku atlasi, ne ar ko labu nebeigsies. Iespējams, ka bērni karjerā sasniegs veiksmi, taču būs dziļi nelaimīgi. Ja vīramāte skatīsies uz vedeklu kā uz cilts govi (vai sievasmāte znotu uzskatīs par bulli-ražotāju), tad ne par kādu saskaņu ģimenē nevar būt ne runas.

5. «Iekārtot» bērnus no pirmās laulības

Ko domā vīrietis
«Vientuļais tēvs - unikāla parādība. Bet, ja es visu laiku rūpēšos par bērnu, tad pa kuru laiku lai es pelnu naudu? Jā, un arī bez sievietes normāls vecis nevar iztikt».

Ko domā sieviete
«Bērnam ir vajadzīgs tēvs. Es, protams, viņu nekad neiemīlēšu, toties mani bērni nenīks nabadzībā un nejutīsies kā bāreņi».

Kā ir patiesībā
Psihologi laulātajiem iesaka neaizmirst, ka bērni agri vai vēlu izaugs un pametīs tēva mājas. Bet, ja bez mīlestības pret bērniem ģimeni nekas nevieno, tad, kad bērns sāks patstāvīgu dzīvi, tās automātiski būs beigas laulāto attiecībām.

6. Tāpēc, ka ir pienācis laiks

Ko domā vīrietis
«Ir apnikuši šie gadījuma sakari. Visiem klasesbiedriem jau sen ir bērni., arī vecāki steidzina - vēlas mazbērnus. Nolemts, precēšos! Tūlīt atvēršu tālruņu numuru pierakstu bloknotu un piemeklēšu piemērotu kandidatūru».

Ko domā sieviete
«Draudzenes jau sen ir precējušās. Vai tiešām ar mani kaut kas nav kārtībā? Kārtīgai sievietei ir jābūt vīram un bērnam. Pietiek spriedelēt, laiks ķerties bullim pie ragiem».

Kā ir patiesībā
Kā likums, pirmie nodibināt ģimeni cenšas par sevi nepārliecināti cilvēki. Taču agri vai vēlu šī nepārliecība sasniegs ikvienu vecpuisi: viņš baidās, ka viņa vilciens aizbrauks. Protams, ka tam nav jābūt galvenajam laulību iemeslam, taču cilvēki ir spiesti daudzas lietas darīt ne tikai sevis dēļ, bet sabiedrības dēļ.

7.Aprēķina laulības

Ko domā vīrietis
«Ar tādu sievastēvu un sievasmāti es nezināšu rūpju. Iespējams, ka sieva nav skaistule, toties mīļa un laba. Ārkārtējā gadījumā eksistē mīla par maksu».

Ko domā sieviete
«Lai vīramāte uz mani skatās kā vilks - es tik un tā viņu «pārskaņošu». Galu galā, ja viņas dēliņš ar šādām iespējām neprotas sasniegt veiksmi, tad to izdarīšu es».

Kā ir patiesībā
Lai cik tas dīvaini arī nebūtu, bet aprēķina laulības izirst visretāk. Cilvēks, kurš par savu labklājību pastāvīgi ir kādam parādā, neveiks asas kustības. Tieši tāpēc agrāk laulības bez vecāku piekrišanas neatzina nedz sabiedrība, nedz baznīca. Tās uzskatīja, ka kaisle ir no nelabā.

8. Interešu laulības

Ko domā vīrietis
«Satriecoši - es atradu sievieti, kura ir bez prāta no mūzikas, kuru es klausos, kurai patīk manas alus pudeļu korķu un pastmarku ar automašīnām kolekcijas. Ar viņu es esmu gatavs nodzīvot līdz mūža beigām».

Ko domā sieviete
«Mans līgavainis ir dīvains cilvēks. Nu labi, it kā nedzer un nemelo, naudu pelna. Lai nu būtu - pacietīšu es viņa mūziku. Bet albūmu ar markām, vienalga, kādreiz izmetīšu».

Kā ir patiesībā
Vienotas intereses spēj cilvēkus ilgi noturēt kopā, pat, ja viņu starpā nav īpašas mīlestības. Tiesa gan šīs «kopīgās» intereses bieži vien izrādās tīri vīrišķīgas. Bet sieviete, kura ir izmisusi «normāla» vīra meklējumos, tikai veikli tām pakārtojas.

9. Fiktīvas laulības

Ko domā vīrietis
«Viņa ir piedzimusi laimīga - pilsonība, pieraksts. Tādēļ, lai iegūtu šīs privilēģijas, man ir jāprecas, tad esmu ar mieru. Samaksāšu viņai naudu, bet, kas būs tālāk - redzēsim».

Ko domā sieviete
«Daži tūkstoši dolāru nevienam netraucēs. Tā dēļ var arī pabūt sievas kārtā. Turklāt šis līgavainis nemaz nav tik slikts... Varbūt pamēģināt viņu savaldzināt?»

Kā ir patiesībā
Dzīvojamās platības vai pieraksta dēļ cilvēki ir gatavi pasē iespiest dažus liekus zīmogus. Fiktīvo laulību iniciatori darbojas ar aprēķinu, bet no «izmantojamās» puses var rasties nopietni pārdzīvojumi. Ikvienam cilvēkam ir nepatīkami, ja par viņu interesējas tikai kā par pakāpienu tālāku mērķu sasniegšanai.

10. Laulības mīlestības dēļ

Ko domā vīrietis
«Šī sieviete mani tā uzbudina, ka es viņu gribu pastāvīgi. Bez šaubām, ir pienācis laiks precēties».

Ko domā sieviete
«Kur gan es vēl atradīšu tik maigu un saprotošu cilvēku? Viņš it kā nolasa manas domas un ir gatavs izpildīt jebkuru manu vēlēšanos. Protams, ka es vēlos kļūt par viņa sievu».

Kā ir patiesībā
Tas, kurš stājas laulībā lielas mīlestības vadīts, ne mirkli nešaubās par sava lēmuma pareizību un iecietīgi smejas, vērojot nelabvēļu centienus traucēt viņu laimei. Dod Dievs, lai šī mīlestība izturētu laika pārbaudi, un tad laulātajiem tik tiešām izveidosies brīnišķīga ģimene.

Lai kādi nu būtu pētījumi par laulību peripētijām, katram tomēr ir savs priekšstats par to, kas ir laimīga laulības dzīve.

Materiāla sagatavošanā izmantota publikācija laikrakstā «Моя Семья».
eniostudija.lv

     [+] [-]

, 2013-12-16 06:34, pirms 10 gadiem
Nav minēts, ka apprecās AIZ NAV KO DARĪT