Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:18, Did:0, useCase: 3


Kā aprīkot uzņēmuma labierīcības cīņai pret baktēriju izplatību?

Redakcija
Redakcija

Kā aprīkot uzņēmuma labierīcības cīņai pret baktēriju izplatību?
Foto: Elis.com


Tuvojoties aukstajam laikam un sākoties gripas un citu vīrusu uzliesmojumiem, īpaši svarīgi rūpēties par publisku telpu tīrību un higiēnu. Uzmanība jāpievērš tieši labierīcībām ēdināšanas un tirdzniecības vietās, izklaides vietās u.c. – dienas laikā tās izmanto daudz cilvēku, pieskaroties dažādām virsmām vairākkārt. Kādu higiēnas aprīkojumu izvēlēties labierīcībās, lai ikdienā saglabātu tās nemainīgi tīras, par to lasiet šajā rakstā.

Kādus risinājumus izmantot baktēriju izplatības ierobežošanai

Ja esat liela uzņēmuma vadītājs, kafejnīcas īpašnieks vai publiskā sektora iestādes vadītājs, svarīgi, ka rūpējaties par savu darbinieku un apmeklētāju drošību un veselību. Ierobežojot dažādu mikrobu un vīrusu izplatību labierīcībās, varat mazināt saslimšanas riskus. Lai to panāktu, uzņēmums “Elis” izstrādājis dažāda veida higiēnas aprīkojumu, kas plašā un daudzveidīgā klāstā pieejams nomai.

Foto: Elis.com

Elektroniskie roku žāvētāji – vai labākais risinājums?

Daudzās labierīcībās roku žāvēšanai pārsvarā ir pieejami elektroniskie roku žāvētāji. Ja tāds ir arī jūsu darbavietas tualetē, iesakām apdomāt tā maiņu pret citu higiēniskāku risinājumu. Kāpēc? Publiskajās labierīcībās esošie elektroniskie roku žāvētāji uzkrāj baktērijas – tie iesūc gaisu no telpas un pēc tam, ar karsta gaisa plūsmu žāvējot rokas, baktērijas uzpūš tieši uz tikko nomazgātajām rokām. Pie tam roku žāvētāja esošais mitrums un karstais gaiss rada labvēlīgu vidi baktērijām un tās viegli vairojas. Lai labierīcībās būtu nodrošināta patiešām higiēniska vide, ir pieejami labāki risinājumi, tai skaitā tādi, kuriem nav jāpieskaras.

Papīra dvieļu turētājs

Papīra dvieļu turētājs ir vienkāršs risinājums, kas ierobežo baktēriju izplatību. Īpaši automātiskais papīra dvieļu turētājs ar kustības sensoru, līdz ar to aprīkojumam nav jāpieskaras, lai paņemtu papīra loksni. Tas ir viens no labākajiem risinājumiem publiskajām labierīcībām, kurās ikdienā uzturas daudz cilvēku. Šāda higiēnas aprīkojuma lietošana roku noslaucīšanai arī novērš baktēriju izplatību. Tāpat šādi papīra dvieļu turētāji ir ekonomiski, jo vienā reizē padod tikai vienu papīra loksni, ar kuru pilnībā pietiek, lai noslaucītu rokas.



Automātiskais putu ziepju dozators

Putu ziepju dozators ar sensoru reaģē uz rokas kustību – paliekot roku zem tā, plaukstā tiek iespiest atbilstošs daudzums putu ziepju, ar kuru pilnībā pietiek rūpīgai roku nomazgāšanai. Nepieskaroties dozatoram, tiek ierobežota baktēriju izplatība, un tā kā ziepes tiek automātiski dozētas, tiek ietaupīts to patēriņš. Tāpat putu ziepes, kuras parasti izmanto šajos dozatoros, ir viegli noskalojamas, plaukstās nepaliek lipīguma sajūta un šīs ziepes arī nesausina roku ādu.

Roku dezinfekcijas līdzeklis

Kopš pandēmijas pavisam ierasta rīcību kļuvusi roku dezinfekcija, ienākot jebkurā telpā, īpaši publiskās vietās, kā arī izejot no tām. Lai mazinātu baktēriju izplatību uzņēmuma vai iestādes telpās, roku dezinfekcijas līdzekļu izvietošana telpās ir ieteicama. Arī tiem ir pieejami dažādi automatizēti risinājumi uz statīviem, kas ļauj ierobežot baktēriju un vīrusu izplatību. Tāpat ir pieejami īpaši roku dezinfekcijas līdzekļa dozatori, kuros uzpildāmās putas paredzētas ne tikai dezinfekcijai, bet arī neļauj lietotāja ādai kļūt sausai pretēji parastajiem uz izstrādātajiem šķidras konsistences dezinfekcijas līdzekļiem.

Ieskatieties uzņēmuma “Elis” piedāvājumā, kur atradīsiet dažādas automatizētas iekārtas labierīcībām, kas ļaus ierobežot baktēriju izplatību un līdz ar to uzturēt telpas tīras un higiēniskas. Tāpat tiek piedāvāts šo higiēnas turētāju serviss un regulāras uzpildes materiālu piegāde, lai papīra dvieļu turētājs ,putu ziepju dozators un citi “Elis” higiēnas līnijas turētāji vienmēr būtu uzpildīti un darba kārtībā.