Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:18, Did:0, useCase: 3


4 ieteikumi, kā izremontēt vannas istabu ar nelielu budžetu

Redakcija
Redakcija

Vannas istaba ir svarīga telpa ikvienā mājoklī, taču ikviens, kurš reiz ir saskāries ar tās remontu, zina, ka šis uzdevums var būt diezgan sarežģīts un prasīt ievērojamus finansiālos ieguldījumus. Bet ko darīt situācijā, ja budžets ir ierobežots? Turpiniet lasīt un uzziniet dažus ieteikumus, kā izremontēt vannas istabu ar nelielu budžetu.

Izvērtējiet, kurus darbus varat veikt pašu spēkiem

Novērtējiet savas vajadzības un sastādiet veicamo darbu sarakstu. Atzīmējiet visu, ko varat izdarīt paši, nepiesaistot meistarus. Tas ļaus ietaupīt uz darba izmaksu rēķina. Tomēr esiet reālistisks - pirmkārt, pārliecinieties, ka plānoto darbu spēsiet veikt pietiekami kvalitatīvi, jo kļūdu labošana reizēm izmaksā dārgāk. Otrkārt, ņemiet vērā arī laika patēriņu - ja remontu veiksiet pats, Jums tam būs jāvelta savi brīvie brīži.

Sarežģītākus darbus, kur vajadzīgas specifiskas zināšanas, piemēram, ar elektroinstalāciju un santehniku saistītos, labāk un drošāk uzticēt profesionālim, protams, ja vien pats neesat zinošs šajās jomās.

Ja remontam piesaistīsiet speciālistu, sāciet meklēt tos savlaicīgi - tā būs iespēja salīdzināt gan piedāvājumus, gan izmaksas, kas pie dažādiem meistariem var ievērojami atšķirties. Laicīgi ieteicams meklēt arī remontam vajadzīgos materiālus, lai nepalaistu garām atlaides un īpašos piedāvājumus, kas ļaus ievērojami ietaupīt. Noteikti salīdziniet cenu piedāvājumu dažādās tirdzniecības vietās - visērtāk to darīt ar interneta starpniecību.

Nosakiet prioritātes

Ja finanses atļauj, atliek vien sapņot un iecerēto īstenot. Savukārt, ierobežots budžets liek būt radošam un rūpīgi izvērtēt savas prioritātes.

Kad uzskaitīti visu darbi, kas būtu jāveic, nosakiet prioritātes. Kuri ir tie darbi, bez kā noteikti nav iespējams iztikt? Atzīmējiet tos, kā svarīgākos un aprēķiniet plānotās izmaksas. Ja saprotat, ka varat atļauties vēl kaut ko, darāmo darbu sarakstam varat pievienot citus, mazāk nozīmīgus darbus. Tomēr, veicot aprēķinus, der atcerēties, ka procesa gaitā gandrīz vienmēr rodas kādi neplānoti tēriņi, kam vajadzētu atvēlēt vismaz 10 % no budžeta.

Ir skaidrs, ka ilgtspējīgam rezultātam svarīga ir kvalitāte, tādēļ jāizdomā, kur iespējams ietaupīt, bet kur - vērts samaksāt vairāk. Varat vadīties pēc sekojoša principa - svarīgākus un dārgākus elementus, piemēram, sadzīves tehniku un santehniku vērts izvēlēties labākus, savukārt mazāk nozīmīgas, vienkāršas lietas, tādas kā dušas aizkari, lampa un jaucējkrāns, varat izvēlieties ne no pašas dārgākās cenu kategorijas.

Nomainiet skapīšu durvis vai pārkrāsojiet tās

Ja neesat gatavs jaunu vannas istabas mēbeļu iegādei, iespējams, Jūs varat uzlabot jau esošo mēbeļu izskatu, piešķirot telpai pavisam citu noskaņu. Viens no variantiem ir nomainīt skapīšu durvis vai pielikt atvilktnēm jaunus rokturīšus. Tāpat Jūs varat uzlabot mēbeļu izskatu ar krāsas palīdzību. Meklējiet idejas internetā, izvēlieties īsto krāsu un ļaujieties iedvesmai! Mēbeļu restaurācija ir interesants process, kas ļauj gūt unikālu rezultātu bez lieliem ieguldījumiem.

Izvēlieties klasiskus risinājumus

Lai arī izsmalcināti un neordināri risinājumi vannas istabai var piešķirt īpašu stilu, tie var arī būtiski palielināt kopējās remonta izmaksas.

Ja vēlaties iekļauties nelielā budžetā, visdrošāk ir izvēlēties klasiskus risinājumus, kas izskatīsies gaumīgi un moderni, vienlaikus neradot iztrūkumu Jūsu budžetā.

Īpašu noskaņu telpā varat gūt arī citos, maciņam draudzīgākos veidos. Viena no iespējām ir izvēlēties neparastākus interjera priekšmetus, piemēram, interesantākas formas spoguli vai lampu. Tāpat Jūs varat īstenot arī dažādus DIY projektus, kas telpu padarīs personiskāku.

Vannas istabas remonts un tā izmaksas atkarīgas no visdažādākajiem faktoriem - gan telpas platības un veicamajiem darbiem, gan arī izvēlētajiem risinājumiem un materiāliem.

Lai arī ir iespējams paveikt labu remontu arī ar nelielu budžetu, tomēr ir situācijas, kad, veicot aprēķinus, nākas secināt, ka līdzekļu nedaudz pietrūkst. Tādos brīžos noderēt var kredīts mājokļa remonta izdevumiem. Tā ir iespēja īstenot visas ieceres uzreiz, paņemtos finanšu līdzekļus atmaksājot vēlāk - ikmēneša maksājumu veidā. Tomēr pirms kredīta noformēšanas svarīgi izvērtēt savu maksātspēju un aizņemties tikai tik, cik nepieciešams.

Neatkarīgi no vannas istabas platības, tās labiekārtošana var prasīt daudz pūļu un finanšu resursu. Padariet šo uzdevumu vienkāršāku izvērtējot prioritātes un savas iespējas. Lai izdodas!