Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Aicina nobalsot par savu “Riga Jazz Stage 2022” simpātiju

Redakcija
Redakcija

Uzsākta balsošana par starptautiskā džeza mākslinieku konkursa “Riga Jazz Stage 2022” dalībniekiem. Par “Tele2” skatītāju simpātiju balvas potenciālo saņēmēju iespējams nobalsot jau tagad pasākuma mājas lapā rigajazz.lv.

Balsot par skatītāju simpātiju var abās konkursa kategorijās – džeza vokālistu un džeza bundzinieku. No vienas IP adreses katrā kategorijā tiek pieņemta viena balss diennaktī. Uzvarētājs tiks paziņots “Riga Jazz Stage” noslēguma dienā 9. aprīlī un balvā saņems jaunākās paaudzes viedtelefonu.

“Skatītāju simpātiju balva ir svarīga atzinība ikvienam dalībniekam ikvienā konkursā,” uzsver “Riga Jazz Stage” mākslinieciskais direktors Māris Briežkalns. “Galveno balvu saņēmējus nosaka starptautiska žūrija, taču skatītāju simpātiju balva nozīmē, ka ar savu sniegumu māksliniekam izdevies aizkustināt arī vienkāršu klausītāju, kurš vērtē pamatā vadoties pēc savām mūzikas mīlētāja emocijām, un tas nebūt nav mazsvarīgi.”
“Džezs ir saruna starp sirdīm, tādēļ mākslinieku un skatītāju savstarpējā komunikācija un simpātijas ir būtiska džeza sastāvdaļa,” saka “Tele2” zīmola vadītāja Ilze Žukova. “Esam gandarīti, ka varam palīdzēt veidot platformu jauniem un daudzsološiem māksliniekiem, lai tie var sevi pieteikt un apliecināt gan Latvijas, gan ārvalstu klausītājiem.”
“Riga Jazz Stage” norisināsies 13. reizi un pulcēs dažādu valstu vokālistus un bundziniekus. Rīgā ieradīsies arī prominenta starptautiskā žūrija, padarot “Riga Jazz Stage” par džeza svētkiem, kas atzīmēti šā žanra pasaules kartē.

Īpašais viesis būs “Grammy” balvas nominants, Thelonious Monk konkursa uzvarētājs, komponists, dziedātājs un bundzinieks Džeimisons Ross no ASV, kurš uzstāsies koncertā 9. aprīlī.
7. aprīlī norisināsies konkursa koncerts, kurā piedalīsies 25 jaunie talanti. Pavisam “Riga Jazz Stage” tiks pārstāvētas 13 valstu džeza skolas no Igaunijas, Lietuvas, Ukrainas, Polijas, Slovākijas, Dānijas, Vācijas, Beļģijas, Itālijas, Apvienotās Karalistes, Turcijas un ASV, kā arī Latvijas.
8. aprīlī notiks konkursa fināls, kurā publikai uzstāsies 12 labākie žūrijas atlasītie kandidāti, bet 9. aprīlī uzstāsies Džeimisons Ross ar savu trio.

Rosa kolēģi žūrijā būs festivāla “Jazz Time” mākslinieciskais direktors Toivo Unts (Igaunija), festivāla “Kaunas Jazz” mākslinieciskais direktors Jonass Jučas (Lietuva), “Venice Jazz Festival” mākslinieciskais direktors Džuzepe Mormile (Itālija), leģendārā Londonas kluba “Ronnie Scott’s Jazz Club” koncertu koordinētājs Pols Peiss (Apvienotā Karaliste), Stambulas kluba “Nardis Jazz Club” mākslinieciskais direktors Onders Fodžans (Turcija), koncertaģentūras “Just Jazz International” direktore Katerīna Maijere (Vācija), Linkolna centra džeza nodaļas koncertu un turneju sektora viceprezidente Džordžīna Havora (ASV), “Riga Jazz Stage” mākslinieciskais direktors Māris Briežkalns un Maestro Raimonds Pauls. Tāpat Rīgā ieradīsies dažādu valstu džeza žurnālisti.
Konkursantus pavadīs “Riga Jazz Quartet”, kurā muzicē pianists Kristaps Vanadziņš, ģitārists Rihards Goba, basists Jānis Rubiks un bundzinieks Miķelis Vīte.

Konkursa balvu fonds ietver naudas un citus apbalvojumus, kā arī uzaicinājumus uzstāties džeza festivālos un mūzikas klubos dažādās pasaules valstīs.

“Riga Jazz Stage” biļešu tirdzniecība tiks uzsākta 1. martā un tās būs iespējams iegādāties aula.lv. Būs pieejamas gan klātienes, gan tiešsaistes biļetes.

Pasākumu organizē fonds “Mūsdienu mūzikas centrs”, atbalsta “Tele2”, VKKF, “A&T Trade” un vēl citi.

Konkursa mājas lapa: Riga Jazz Stage / Sākums