Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:13, Did:0, useCase: 3


8 produkti no mūsu virtuves, kas ir inde mājdzīvniekiem

Redakcija
Redakcija

Mēs tik ļoti mīlam savus mazos draugus, ka reizēm aizmirstam par to, ka viņi ir tikai dzīvnieki, un sākam pret tiem izturēties kā pret ģimenes locekļiem. Savus mājiniekus taču vienmēr gribās palutināt ar kaut ko garšīgu. Tad nu sākam tiem dot ēdienu no sava šķīvja, dažreiz pat neaizdomājoties par to, ka mūsu ēdienkartē ir pārtikas produkti, absolūti nekaitīgi mums, bet inde sunim, kaķim, putnam vai grauzējam. Daži no šiem produktiem ir pat pat nāvīgi bīstami.

Jūs droši varat dalīt ar saviem mājdzīvniekiem dzīvojamo platību un pat gultu, taču ēst pie kopīga galda, no kopīga šķīvja kopīgu barību gan nevajadzētu.
Zemāk uzskaitīti produkti, kas ir īpaši bīstami mūsu mazajiem draugiem un, diemžēl, novērojumi liecina par to, ka tie ir diezgan izplatīti našķi, ar ko saimnieki mēdz uzcienāt savus mājdzīvniekus.

Šokolāde

Negatīvi ietekmē sirdsdarbību un uzbudina nervu sistēmu. Viens no cilvēka lielākajiem našķiem- šokolāde ir inde visiem dzīvniekiem, īpaši suņiem, par cik tie var apēst nozīmīgu devu.
Iespējamās blakusparādības: slikta dūša, vemšana, pārmērīgas slāpes, tūska, satraukums, nemiers, paātrināta vai nevienmērīga sirdsdarbība, krampji.

Vīnogas un rozīnes

Nopietni bojā nieres. Kaitīgas suņiem un kaķiem.
Iespējamās blakusparādības: pārmērīgas slāpes, tūska, bieža urinēšana, nespēks, vemšana.

Sīpoli un ķiploki

Bojā sarkanos asinsķermenīšus, izraisot anēmiju. Kaitīgi suņiem un kaķiem.
Iespējamās blakusparādības: vemšana, urīna iekrāsošanās rozā krāsā, vājums, anēmija.

Ksilīts (atrodams košļājamo gumiju, diētisko konditorejas izstrādājumu, cukura aizvietotāja sastāvā)

Izsauc paaugstinātu insulīna sekrēciju, kam sekas ir pazemināts cukura līmenis asinīs. Kaitīgs suņiem.
Iespējamās blakusparādības: slikta dūša, vemšana, atteikšanās no ēdiena, apātija, koordinācijas zudums, krampji, diareja.

Alkohols

Nomāc nervu sistēmas darbību. Kaitīgs visiem dzīvniekiem.
Iespējamās blakusparādības: slikta dūša, vemšana, atteikšanās no ēdiena, orientācijas un koordinācijas zaudēšana, diareja, nespēks, apgrūtināta elpošana, krampji, koma.

Mīkla un raugs

Šo produktu lietošana veicina paaugstinātu gāzu veidošanos gremošanas traktā, rauga fermentācija izsauc alkoholisku saindēšanos. Kaitīgi visiem dzīvniekiem, bet īpaši suņiem, par cik viņi var apēst nozīmīgu šo produktu daudzumu.
Iespējamās blakusparādības: vēdera uzpūšanās, slikta dūša, vemšana, atteikšanās no ēdiena, orientācijas un koordinācijas zudums, diareja, apātija, apgrūtināta elpošana, krampji, koma.

Makadāmijas rieksti

Kaitīgi muskuļiem un nervu sistēmai. Suņiem tie ir īsta inde.
Iespējamās blakusparādības: slikta dūša, vemšana, vājums, paaugstināta temperatūra, krampji.

Avokado

Satur persīnu, kas bojā sirds muskuļu darbību. Kaitīgs vairumam dzīvnieku, bet īpaši putniem un grauzējiem, par cik pastāv iespējamība, ka tieši viņi varētu ēst avokado, ja to piedāvāsiet.
Iespējamās blakusparādības: Suņiem var būt vemšana un diareja. Savukārt, putniem un grauzējiem- apātija, apgrūtināta elpošana, krampji, koma.

Ieskaties! Tas var noderēt!

Mājās gatavota barība kaķiem un suņiem. 75 receptes garšīgai maltītei dažāda vecuma kaķiem un suņiem

Apgādā Zviaigzne ABC izdotajā Barbaras Teilores-Laino grāmatā “Mājās gatavota barība kaķiem un suņiem” atradīsiet 75 veselīgu, gardu cienastu un dažādu kārumu receptes, kuru pagatavošanai nav nepieciešama ne īpaša vieta, ne ekskluzīvas sastāvdaļas. Uzzināsiet,
- kā pielāgot savu mīluļu barību viņu individuālajām vajadzībām, lai palīdzētu tiem saglabāt teicamu veselību un dzirkstošu enerģiju;
- kā īstenot pāreju no komerciālās barības uz mājās gatavotu barību, neradot mājdzīvniekiem lieku stresu;
- kāda barība ir vispiemērotākā atsevišķām dzīvnieku sugām;
- kā veikalā pirkto barību papildināt ar mājās gatavotas barības sastāvdaļām, padarot maltīti veselīgāku un daudzveidīgāku.

Ātri, vienkārši un nebūt ne dārgi!